02 / 05 / 2024

Batman’da piyasayı inşaat sektörü ayakta tutuyor!

Batman’da piyasayı inşaat sektörü ayakta tutuyor!

Batman'da inşaat sektörü emlakçılar ile gayrimenkul sahiplerinin yüzünü güldürüyor. Bazı semtlerde 350 ila 400 bin TL arasında alıcı bulan Batman’daki konutların fiyatları düşse de piyasayı inşaat sektörü ayakta tutuyor.



KONUT FİYATLARI DÜŞTÜ AMA 

Gültepe, Belde, Şafak, Çamlıtepe ve GAP mahallelerinde kış mevsimine rağmen inşaatlar hız kesmedi. Durgun piyasaya inşaat sektörünün adeta ilaç gibi geldiğini söyleyen bazı inşaat firmaları ile emlakçılar; “Geçen yıla göre konut fiyatlarında düşüş oldu. Ama yine de bölge illerine göre konutların en fazla prim yaptığı şehir Batman. Her mevsim canlı olan inşaat sektörü bir yerde yüzlerce kişiye istihdam alanı yaratıyor” dediler. 

BİNALARA KÜRTÇE İSİM

4+1 ila 3+1 dailerin olduğu apartmanlarda sosyal yaşam alanlarında basketbol, voleybol ve mini futbol sahalarının yanı sıra çardak, havuz ve çocuk parkının olması dikkat çekiyor. Öte yandan yapımı tamamlanan yeni apartmanların bir bölümüne Kürtçe isimlerin verilmesi de ‘iki dilli ortak yaşamı’ daha da pekiştiriyor. Şafak Mahallesinde 6 katlı apartmana ‘Qesra Jiyan’ (Yaşam Konak) adı verildi. 


Batman Çağdaş


Geri Dön