25 / 05 / 2024

Bay İnşaat 42 Maslak ile İstinye'den çıkış yaptı!

Bay İnşaat 42 Maslak ile İstinye'den çıkış yaptı!

Bay İnşaat'ın 42 Maslak isimli projesi, hayatın 42 ayrı şekilde yorumlanmasını konu alıyor. Erol Özmandıracı, 42'ser katlı iki kulenin 14'ü penthouse toplam 430 konuta ev sahipliği yapacağını söyledi



Bay İnşaat'ın 42 Maslak isimli projesi, hayatın 42 ayrı şekilde yorumlanmasını konu alıyor. Erol Özmandıracı, 42'ser katlı iki kulenin 14'ü penthouse toplam 430 konuta ev sahipliği yapacağını söyledi.

Bay İnşaat, İstinye 'de gerçekleştirdiği Bay İstinye Konakları, Beyza Konakları Tarabya ve Hilprak İstinye 'den sonra rotayı Maslak 'a çevirdi. 60 yılı aşkın bir ticaret tecrübesine sahip Nesim Özmandıracı liderliğinde, 38 yıldır arkadaşlıklarını ve ortaklıklarını sürdüren inşaat mühendisleri Taner Tombuloğlu, şžafak Levi ile Erol Özmandıracı ve Elazar Yakar tarafından 1997 yılında kurulan Bay İnşaat, hem İstanbul 'a hem de Maslak 'a yeni bir bakış açısı getirme iddiasıyla yola çıktı.
Hayatın anlamını 42 şekilde yorumlayan 42 Maslak ismindeki proje, iki kulede 42 'şer kat üzerine yükselerek 430 konuta ev sahipliği yapacak. Ekim 2010 tarihinde inşaatına başlanan 42 Maslak, İstanbul'un merkezinde inşaatı devam eden ve birbirine entegre dört farklı konseptten oluşan en kapsamlı projelerden biri olarak nitelendiriliyor. Metrekaresi 5 ile 10 bin dolar arasında alıcı bulan projenin arsa hariç toplam yatırım bedeli 200 milyon dolar. Projedeki konutların fiyatları 400 bin dolardan başlayarak 5 milyon dolara kadar uzanıyor.   Ekim 2010 tarihinde ruhsatı alınarak inşaatına başlanan 42 Maslak 'ta 14 tower penthouse, 20 bin metrekare kullanım alanı olan 5 yıldızlı otel, 57 bin metrekarelik A plus ofis ve 32 bin metrekarelik alışveriş ve yaşam alanları ile toplam 250 bin metrekarelik inşaat alanı olarak kurgulandı.

Yüzmek isteyen 25. kata
42 Maslak projesinin sunduğu ayrıcalıklarla sadece finansal açıdan değil aynı zamanda yaşam kalitesine yapılan bir yatırım olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirten Bay İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Erol Özmandıracı, mimari özelliklerinin yanı sıra 25. katta kapalı havuz, fitness salonu, sauna ve buhar odalarının yer alacağına dikkat çekti.
2014 yılında tamamlanacak olan 42 Maslak 'da yer alan kulelerden birinin ilk 10 katında 5 yıldızlı otel tasarladıklarını dile getiren Özmandıracı, “Kuracağımız otele yerli ve yabancı önemli otel zincirleri ilgi gösteriyor. Otelin ismi ve konsepti kısa bir süre sonra açıklanacak.

MİMARİDE İNGİLİZ ESİNTİSİ
İngiliz Chapman Taylor ve Piramit Mimarlık'tan Turgut Toydemir tarafından projelendirilen Bay İnşaat 42 Maslak projesi'nde yer alan rezidansların iç mimarisi Sinan Kafadar - Metex Mimarlık imzası taşıyor.

NEDEN İSMİ 42 OLDU
Erol Özmandıracı, 42 ismini, projede hayatı 42 ayrı şekilde yorumlamaları nedeniyle tercih ettiklerini açıkladı. Sanatı adeta projenin kalbine yerleştirdiklerine dikkat çeken Erol Özmandıracı tiyatro, konser, sergi ve bir çok aktiviteler ile birlikte projenin tüm alanlarına yayılacak farklı sanat projelerinin, sanatın önde gelen yerli ve yabancı isimlerinin katılımıyla tüm İstanbul tarafından 42 Maslak ile yakından takip edileceğini söyledi.


Geri Dön