Bayburt'a 300 milyon dolarlık reaktör yatırımı! Türkiye'de ilk kez kurulacak
Türkiye'de ilk kez Bayburt'a şarj istasyonu reaktörü fabrikası kurulacak. İlk etapta 250-300 kişiye istihdam sağlaması planlanan fabrika dünyadaki tüm şarj istasyonlarına reaktör üretecek.Avrupa'da 2035 yılına kadar yollarda benzinli ya da mazotlu araç kalmayacak
Dünyada artık yeni trend elektrikli otomobiller. Avrupa'da 2035 yılına kadar yollarda benzinli ya da mazotlu araç kalmayacak. Bu da bu motor tipine sahip arabaların 13 yıllık bir ömürleri olduğu anlamına geliyor. Volkswagen, Avrupa'da 2033 ve 2035 yılları arasında içten yanmalı motorlu araç üretimini bırakacak.
ELEKTRİKLİ ARAÇLARIN KALBİNE KAN BAYBURT'TAN POMPALANACAK
Elektrikli araçların biten şarjlarının seyir halindeyken nasıl yeniden doldurulacağı merak konusu. Geleceğin benzin istasyonları olarak tanımlanabilecek şarj istasyonlarına olan ihtiyaç her zamankinden fazla.
Elektirkli araç teknolojisi her geçen gün gelişriken bu araçların altyapı çalışmaları aynı hızda ilerlemiyor.
TÜRKİYE İHTİYACA CEVAP VERECEK
Bayburt'ta 300 milyon liralık yatırımla şarj istasyonu reaktörü üretim tesisi kurulacak.Tesisle ilgili açıklama yapan Vali Cüneyt Epcim, hedefin ilk etapta 200 ila 250 kişi arasında istihdam sağlamak olduğunu inşaatın bir ay içinde başlamasını planladıklarını ifade etti.
İLK OLACAK
Aynı anda 12 aracı şarj edebilme özelliği olacak reaktör ile ilgili bilgi veren Vali Epcim, tesisin ülkede ilk kez kurulacağına vurgu yaptı. Epcim, "Tüm dünyada şu an elektrikli araçlarda bir talep artışı var. Otomobil üreticileri artık tamamen elektrikli araç üretimine doğru giderken, biz de Bayburt olarak bu araçların şarj istasyonları reaktör üretimini gerçekleştireceğiz.Çok yakında inşaat çalışmalarına başlanacak. Bir yıl içerisinde bu çalışmalardan sonra Bayburt'umuz tüm dünyaya şarj istasyonlarının reaktörlerini üretecek. Tüm dünyaya örnek bir çalışma yapacağız." dedi.
Şarj istasyonuna ilk etapta 300 milyon dolarlık yatırım yapılırken para zamanla 1 milyar dolara çıkacak.