27 / 04 / 2024

Baydöner’in halka arzına yerli ve yabancı yatırımcılardan 3 katı aşkın talep geldi!

Baydöner’in halka arzına yerli ve yabancı yatırımcılardan 3 katı aşkın talep geldi!

Restoran zinciri Baydöner’in 15 Ağustos ile 16 Ağustos tarihleri arasındaki talep toplama işlemine, yatırımcıların yoğun ilgi gösterdiği belirtildi. Konuya ilişkin yapılan açıklamada, halka arza 3 katı aşkın talep geldiği kaydedildi.



Ünlü restoran zinciri Baydöner’in 15-16 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen talep toplama işleminin, yatırımcıların yoğun ilgisiyle karşılaştığı bildirildi. Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, talep toplama işlemine yatırımcıların büyük ilgi gösterdiği belirtildi.

 2007 yılından beri gıda sektöründe hizmet veren Baydöner, Bursa İshakbey ve PidebyPide markaları ile toplamda 159 restorana sahip bulunuyor. Baydöner Restoranları A.Ş. hisseleri, Halk Yatırım Menkul Değerleri A.Ş. tarafından oluşturulan konsorsiyum aracılığıyla 21 liralık sabit fiyatla halka açıldı. Halka arza, yerli ve yabancı yatırımcıların büyük ilgi gösterdiği belirtildi.

Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, Baydöner’in 18 milyon lira nominal değerli 18 milyon adet B grubu payın halka arzına, 3,23 kat filtrelenmemiş 58 milyon 129 bin 393 liralık talep geldiği kaydedildi.

 Sözkonusu halka arz işleminde; halka açılan hisselerin 1.262.310 adedi yurt içi bireysel yatırımcılara, 1.851 adedi yurt dışı bireysel yatırımcılara, 54 adedi yurt içi kurumsal yatırımcı olmak üzere toplamda 1 milyon 264 bin 215 yatırımcıya dağıtımın yapıldığı bildirildi.

Baydöner tarafından konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, bireysel ve kurumsal yatırıcıların yüksek talebiyle başarılı bir halka arz işleminin gerçekleştirildiği belirtildi. Halka arzla birlikte güçlü bir finansal yapıya ulaşan şirketin, halka arz süreci ile marka değerinin daha da artacağı vurgulanırken, yurt içinde ve yurt dışında daha büyük projeler ile hizmetlerine devam edecekleri kaydedildi.

Baydöner, Türk mutfağının değişmez ve vazgeçilmez lezzetlerinden olan döneri ülke geneline yaygın konforlu restoranlarında halkla buluşturuyor. Baydöner, 2021 yılında net satış gelirlerini bir önceki yıla göre yüzde 78 oranında artırarak 278 milyon 900 bin 205 liraya çıkarmıştı.

2022 yılında net satış gelirlerini yüzde 198 artışla 830 milyon 644 bin 508 liraya ulaştıran şirketin net karı ise yüzde 29 oranında yükseliş kaydetmişti. Baydöner, geçen yıl mart ayı sonu itibariyle 152 milyon 31 bin 886 liralık satış geliri elde ederken, bu yılın mart sonunda ise net satış gelirleri 284 milyon 641 bin 47 liraya ulaştı. Böylece net satış gelirlerinin bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 87 oranında büyüdüğü belirtildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön