04 / 05 / 2024

Baymak İdee ile doğalgaz faturaları inişe geçti!

Baymak İdee ile doğalgaz faturaları inişe geçti!

Baymak'ın yeni ürünü İdee, yüzde 35 daha az yakıt harcıyor. Dün yeni ürünü İdee'yi İstanbul Ritz Carlton Oteli'nde düzenlediği bir basın toplantısı ile tanıtan Baymak'ın etkinliğinde ekonomi ile ilgili ilginç açıklamalar da geldi.




Artan petrol fiyatları ve buna paralel olarak artan doğalgaz fiyatları nedeniyle cep yakan faturalara karşı teknolojik yenilikler peş peşe devreye giriyor. Dün yeni ürünü İdee'yi İstanbul Ritz Carlton Oteli'nde düzenlediği bir basın toplantısı ile tanıtan Baymak'ın etkinliğinde ekonomi ile ilgili ilginç açıklamalar da geldi.


Altı ay önce yıllık cirosu 2 milyar euroyu geçen Hollanda'nın dev kuruluşu BDR Therma'nın bünyesine katılan Baymak, bu firmanın özellikle Afrika'daki devletlere yapılan ihracatında kilit rol oynamaya başladı.

Basın toplantısında bir konuşma yapan BDR Therma Ceo'su Rob von Banning, şirketi ile ilgili bilgilerin yanı sıra Baymak'ı satın alarak Türkiye'yi Asya ve Afrika'ya açılım için bir üs olarak seçtiklerini de söyledi. Ceo, 72 ülkeye ihracat yaptıklarını ve sahip oldukları pek çok markanın üretimini Baymak bünyesinde yapabileceklerini vurguladı.


"Porshe ile çalışıyoruz"

Banning yeni ürün İdee hakkında da şunları söyledi: "Baymak, BDR Thermea Grubu içinde çok önemli ve başarılı bir şirkettir. Şimdi devrim niteliğinde yeni bir yoğuşmalı kombi teknolojisini Türkiye pazarına sunacağız. Yeni ürünün ismi Baymak Idee olacak. 'Baymak Idee' kombi, birbirine entegre olmuş yalnızca yedi bütünleşik parçadan yapılmıştır. Tüketici için avantajları; son derece konforlu olması, kurulum kolaylığı, düşük bakım maliyeti ve sahip olduğu çok iyi kalite olacak." 

Baymak Genel Müdürü Ender Çolak ise yaptığı konuşmada; Baymak'ın dinamizmini üstün Hollanda Teknolojisi ile birleştirdiklerini söyledi. Bu yılın ilk 6 ayında iklimlendirme sektörü küçülürken Baymak'ın satışlarını yüzde 7 oranında artırdığını belirten Çolak, yoğuşmalı kombi satışlarını yüzde 19, merkezi sistemler için yeni teknoloji ürünü yoğuşmalı kazan satışlarını da yüzde 186 oranında artırdıklarını açıkladı. Çolak; "Birleşme sonrasında üretim sistemimizi ve teknolojimizi yeniden ele aldık. Modernizasyon yatırımlarımız önümüzdeki yılla birlikte 20 milyon TL'ye ulaşıyor. Dünyanın en yeni üretim sistemlerini uygulamak için BDR Thermea ile birlikte yalın üretim alanında dünyanın en saygın kurumlarından birisi olan ve otomotiv üretim yönteminde devrim yaratan Porshe Consulting'le çalışmaya başladık. Bütün bu çalışmalarımızın sonucunu da çok daha verimli üretim ve çok daha kaliteli ürün olarak alıyoruz" dedi. 


Enerji verimliliğinde etiketleme sisteminin AB'de zorunlu olduğunu söyleyen Çolak, "Eğer kentsel dönüşümde enerji verimliliği ile ilgili adımlar atılıp yoğuşmalı sistemlere geçilirse yüzde 30 tasarruf sağlanacağını ve bunun en azından 6 milyar dolar demek olacağını vurguladı. Bayi yapılanmasının hızla büyüdüğünü ve bu yıl içinde 166 yeni bayi daha kazandıklarını belirten Çolak, "Satış sonrası hizmetlerde de yüzde 100 müşteri memnuniyetini amaçlayan yeni bir programı hayata geçirdik. Bu yıl 20 şehirde ilave 30 yetkili servis daha oluşturduk. 7 gün 24 saat hizmet veren servis kanalımıza bu yıl Gaziantep, Mersin, Çanakkale ve Kahramanmaraş'ı da ekleyerek sayılarını 16 ile taşıdık" dedi. 


Yüksek performans

Dünyanın en son teknolojili ürünlerini, ülkemiz tüketicileriyle buluşturmaya devam ettiklerini belirten Çolak, "Bu yıl dünyanın en yüksek verimli yoğuşmalı kazanı yanında en sessiz ve en yüksek verimli hidroforunu da ülkemize kazandırdık. Ülkemizin yenilenebilir enerji kaynaklarını yeterince kullanabilmesi için fotovoltaik güneş pillerini bayilerimiz kanalıyla devreye almaya başladık. Türkiye'de ısıtma sektöründe bir ilke imza atarak bayilerimizin enerjilerini güneşten üretmesini sağlamaya başladık" diye konuştu. Baymak Genel Müdürü Ender Çolak piyasaya yeni sunacakları ürün hakkında ise şunları ekledi: "Bu kez de sizleri, bu kompakt, yüksek performanslı, küçük ve sessiz ürünle tanıştırıyoruz. Doğru sorular, büyük fikirler yaratır, biz de doğru soruları sorduk ve cevabı akıllı Idee oldu." 


Baymak Idee özellikleri

Benzerlerinden yüzde 30 daha küçük olan bu ürün; 26 kg, ebatları 541x368x364 mm.

Oda termostatlarıyla opsiyonel olarak kullanılabiliyor. Her türlü güvenlik önlemine sahip. Aşırı ısınmaya karşı emniyet sistemi de var.


Yeni Asır



Geri Dön