30 / 04 / 2024

Bayraklı'da ada bazlı kentsel dönüşüm başlayacak!

Bayraklı'da ada bazlı kentsel dönüşüm başlayacak!

Bayraklı için özveriyle çalışacaklarını söyleyen AK Parti Belediye Başkan Adayı Ali Aslan, kentsel dönüşümde örnek adımlar atacaklarını söyledi.



‘Gelişim Senin Elinde’ sloganıyla yola çıkan Cumhur İttifakı ve AK Parti Bayraklı Belediye Başkan Adayı Ali Aslan,  İzmir  Bayraklı’ya yönelik projelerini açıkladı.

Star Gazetesi'nden Muhammer Başkan'ın haberine göre, imar, alt yapı, ulaşım, çevre, kültür, spor ve sosyal belediyecilikle adından söz ettirmeyi hedefleyen Aslan, “Bayraklı hepimizin hayatını sürdürdüğü, bizim öz vatanımız. Partisi, inancı ne olursa olsun. Bayraklı 10 yıldır CHP tarafından yönetiliyor ve o hizmetler vatandaşımızı memnun etmiyor. Çaldırmayan, çalmayan bir belediye başkanı istiyoruz. Gönüllere dokunan bir belediye istiyoruz. Hayal ettiğimiz Bayraklı; mutlu, huzurlu, modern, çağdaş, herkesin gurur duyduğu, insanla denizin buluştuğu bir yer” şeklinde konuştu.

“Amacımız kimseden oy istemek değil” diye konuşan Aslan, “Biz gönül belediyeciliğini lafta değil, sözde değil, özde yapmak istiyoruz. Biz gönüller yapmaya geldik’’ dedi.

Revizyon imar planı yapılacak

Kentsel dönüşümde örnek adımlar atacaklarını vurgulayan Aslan, “Her işimiz şeffaf olacak. Güven esaslı ilerleyeceğiz. Bugün Bayraklı Belediyesi’ne kimse güvenmiyor. Bayraklı’nın kaynaklarını Bayraklı’ya harcayarak ilçemizin kaderini değiştireceğiz’’ ifadelerini kullandı. “Halkımızın kalkınması ve menfaati doğrultusunda, ‘Ada Bazlı Kentsel Dönüşüm’ başlayacak’’ diyen Aslan, “İmar sorununun çözümü için revizyon imar planı yapılacak. Mevcut pazar yerleri otopark, yaşam kompleksi haline getirilecek” açıklamasında bulundu.

Yapay Tünel çözümü

İZBAN’ın ‘yapay tünel’ ile yer altına alınacağını söyleyen Aslan, ‘’Altınyol’un Turan bölgesinden yeni bir viyadük ile Bayraklı’ya bağlantı sağlayacağız. Böylelikle vatandaşlarımız denizle buluşacak. Smyrna Meydanı’nda trafik yer altına alınacak” dedi.

Bayraklı Yat Limanı yapılacak

Turizm, kültür sanat alanında önemli çalışmaların yapılacağını belirten Aslan, şunları söyledi:“Turan Bölgesi’nde 1000 yat kapasiteli Bayraklı Yat Limanı yapılacak. Birçok eski yerleşim alanının tarihi eser envanteri çıkarılacak. Smyrna Antik Kenti restore edilip, Smyrna Kent Meydanı’na dönüştürülecek. Bayraklı Şehir Müzesi inşa edilecek. Tüm bu gelişimi, turizm kaynaklarının tanıtımını, satış ve pazarlamasını bir elden yürütmek için ‘Bayraklı Turizm Gelişim Kurulu’ oluşturulacak. Bayraklı’nın kimliği yok şuan. Bunlar emek vererek olacak. Biz Bayraklı’yı almaya gelmiyoruz. Biz kendimizi Bayraklı’ya vermeye geliyoruz.”

Biz yakışanı yaparız

Mevcut belediye başkanlık makamını tadilat yaptırarak Halk Makamı Sosyal Tesisi’ne dönüştüreceklerinin altını çizen Aslan, şu açıklamalarda bulundu: ’Belediye düğün salonlarımız ücretsiz olacak. Prestij Cem Ev ve Kültür Merkezi yapılacak. Biz yaparsak, yakışanı yaparız. Toplumun her kesimine ulaşmak için çalışacağız. Sokakta yaşayan veya çalıştırılan çocuklarımız için Çocuk Koruma Merkezi kurulacak. Şiddete maruz kalmış ve ihtiyaç duyan tüm kadınlarımız için Kadın Misafir Evi yapılacak. Bununla birlikte kadınlara yönelik istihdam olanaklarını arttırmak için projeler yapılacak. Sadık dostlarımız için de eğitim, bakım ve ihtiyaç alanı ile ayrıca Evcil Hayvan Oteli inşa edilecek.”


Geri Dön