29 / 04 / 2024

Bayraklı'ya TOKİ tarafından yapılacak konutlar mecliste!

Bayraklı'ya TOKİ tarafından yapılacak konutlar mecliste!

30 Ekim 2020 tarihinde İzmir'de yaşanan deprem sonrasında Bayraklı ilçesine TOKİ tarafından yapılacağı duyurulan konutlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP  İzmir  Milletvekili Bedri Serter, imar barışı kapsamında yapı kayıt belgesi alan bazı binalar için yıkım kararı verilmesine ilişkin soru önergesi verdi. Serter, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Serter, ''Aşağıdaki sorularımın, T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim'' diye konuştu. 

Serter, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''İzmir'de, 30 Ekim 2020'de gerçekleşen deprem sonrası Bakanlığınız tarafından açıklandığı gibi 215 bin binada hasar tespit işlemi gerçekleştirilmiş, sonuç olarak 680 ağır hasarlı ve 800 orta hasarlı bina tespit edilmiştir. Süreç içerisinde yine Cumhurbaşkanı başta olmak üzere Bakanlığınız tarafından yıkım işlemi tamamlanan binaların olduğu bölgelere deprem mağduru vatandaşların hakları gözetilerek ve onlarla da konuşularak yeni binalar yapılacağı söylenmiş, sonrasında Bayraklı bölgesindeki bulunan rezerv alanına  TOKİ  tarafından konutlar inşa edileceği belirtilmiştir. Oysa ki dün basına düşen habere göre, 910 konut ve 132 dükkan inşaatının Rönesans Holding'e verildiği görülmektedir.''

Bayraklı ya TOKİ tarafından yapılacak konutlar mecliste!

CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter'in soruları:
1- Söz konusu ihaleye davet edilen başka firmalar olmuş mudur?

2- 23.03.2021 tarihi itibariyle yıkılan konut sayısı ne kadar olmuştur?

3- 23.03.2021 itibariyle yapımı planlanan konut sayısı kaçtır?

4- İzmir depremi sonrası toplam 7 bölgede yıkım çalışmaları yapıldığı bilinmektedir. Rönesans Holding'e verilen ihale ise 3 bölge içerisinde yer alan 910 konutu ve 132 dükkanı kapsamaktadır, diğer bölgeler için Bakanlığınızın planı nedir?

5- Basına bölgenin altyapı ihalesine dair düşen haberde ihale bedelinin 343 milyon olduğu görülmektedir. Bu rakam oluşturulurken alanlarında uzman ilgili kurum, kuruluşların ve Mimarlar Odası İzmir Şubesi, İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi gibi ilgili kitle örgütlerinin görüşleri alınmış mıdır?

6- Verilen ihale kapsamında yapılacak olan konut ve işyerleri deprem mağduru kişilere ne şekilde verilecektir? 

Nuran AYDIN/Emlakkulisi.com
 


Geri Dön