28 / 04 / 2024

Bayraklı ve Bornova'da yeni yapılacak konutlar mecliste!

Bayraklı ve Bornova'da yeni yapılacak konutlar mecliste!

İzmir'in Bayraklı ve Bornova ilçelerinde yeni yapılacak konutlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP  İzmir  Milletvekili Bedri Serter, İzmir'in Bayraklı ve Bornova ilçelerinde yeni yapılacak konutlara ilişkin soru önergesi hazırladı. Serter, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi.
 
CHP'li Serter, ''Aşağıdaki sorularımın, T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim'' diye konuştu. 

Serter, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''Size ilettiğim 7/37355 sayılı soru önergeme Bakanlığınızca verilen cevapta, 30 Ekim 2020 tarihinde İzmir ilimizde 6.6 şiddetinde gerçekleşen deprem sonrası Bornova ve Bayraklı bölgesindeki rezerv alanlarında konut yapımı öncesinde gerekli jeoteknik ve jeolojik etütlerinin yapıldığı ve bu çalışmalar sonucunda rezerv alanı içinde herhangi bir tehlike oluşturacak bir diri ve aktif fay hattının olmadığının tespit edildiği belirtilmiştir.”

Bayraklı ve Bornova da yeni yapılacak konutlar mecliste!

CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter'in soruları:
1- Bayraklı ve Bornova'da Bakanlığınızın konut inşaatına dair attığı adımlar nelerdir? 

2- Bakanlığınızca kaç konut yapılacaktır? Bu inşaatların gerçekleştirilmesinde kaç jeoloji mühendisi çalışacaktır? 

3-Bayraklı ve Bornova'da daha önce imar affına dahil edilmiş ancak depremle beraber az veya orta hasar almış binalara dair deprem sonrası ne gibi adımlar atılmıştır? 

Nuran AYDIN/Emlakkulisi.com


Geri Dön