27 / 04 / 2024

Bayraktar İnşaat, son altı yılda yaptığı 4 projeyle 1 milyar dolarlık yatırım hacmine ulaştı!

Bayraktar İnşaat, son altı yılda yaptığı 4 projeyle 1 milyar dolarlık yatırım hacmine ulaştı!

Bayraktar, VIA projesi ile 1 milyar dolarlık yatırımını tamamladı. Bayraktar İnşaat, Ankara'da son altı yılda yaptığı 4 projeyle 1 milyar dolarlık yatırım hacmine ulaşmayı başardı.




Bayraktar, VIA ile 1 milyar dolarlık yatırımını tamamladı. Bayraktar İnşaat, Ankara'da son altı yılda yaptığı 4 projeyle 1 milyar dolarlık yatırım hacmine ulaştı. Ankara'nın ilk Leed Gold sertifikasına sahip Via Green projesi ile 100 metrekareden 5 bin 176 metrekareye kadar ofislerin yer aldığı VIA Fiat proj esinde ise satış ve kiralamalar başladı. Bayraktar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Bayraktar, İstanbul'dan daha çok ofis ihtiyacı olan Ankara'da, ihtiyacın bir kısmını karşıladıklarım söyledi. VLA Fiat projesinde 100 metrekareden başlayan ve büyüklüğü 5 bin 176 metrekareye kadar ulaşan modüler bir ofis sistemi kurduklarını dile getiren Bayraktar, "İş merkezleri yerini plazalara bıraktı. Sadece plaza yapmak da yetmiyor. İnsanların daha rahat çalışma ortamına ihtiyacı var" dedi. Proje odaklı talep anlayışının değiştiğini söyleyen Mehmet Bayraktar, "Şimdi öncelikli olarak lokasyon ilk sırada. İnsanlar trafikte kaybettikleri süreyi çalışma saatlerinde pozitif olarak değerlendirmek istiyor" dedi. 


VLA Fiat projesinde 25 bin 542 metrekare kiralanabilir alan yer alıyor. Toplam 68 ofisin bulunduğu projede, ayrıca 6 tane de toplantı odası yapıldı. Büyüklüğü 100 metrekareden başlayan ofisler birleştirilerek istenirse 5 bin 176 metrekareye kadar çıkabiliyor. 


Projelerinde yeşil ve akıllı binalara özel önem verdiklerini dile getiren Mehmet Bayraktar, suni iklimlendirmenin açtığı sağlık problemlerini ortadan kaldıracak açılır camlar dizayn ettiklerini bildirdi. Eskişehir yolu üzerindeki 128 ofisten oluşan VIA Green projesinin de Leed Gold sertifikasına sahip olduğunu ifade eden Bayraktar, "Klima kullanımını azaltan, yağmur suyunu biriktiren bir yapı tasarladık. Teslimlerin başladığı projemizde ofislerin haricinde 11 dükkan ve 3 mağaza bulunuyor" diye konuştu. 


Ankara'da son 6 yılda yaptığı projelerin toplamı 1 milyar dolara ulaşan Bayraktar İnşaat, VIA Green ve VIA Fiat yanı sıra VIA Tower ve VLA Twins projelerini de tamamladı. Bünyesinde halen 2 adet HES ile bir tane de güneş enerjisi santrali olan Bayraktar İnşaat, Toptan Satış AŞ ile de serbest tüketiciler için elektrik ticareti alanında da faaliyet gösteriyor. 


Dünya 


Geri Dön