03 / 05 / 2024

Bayram ikramiyeleri 3000 TL mi olacak? Eğer bu olursa emeklilerin yüzü gülecek…

Bayram ikramiyeleri 3000 TL mi olacak? Eğer bu olursa emeklilerin yüzü gülecek…

Emeklilerin yüzünü güldürecek bir formül ortaya atıldı. Ramazan ve Kurban bayramlarında olmak üzere yılda 2 kez ödenen bayram ikramiyeleri için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Normalde bin 100 TL olarak ödenen ikramiyelere zam yapılması talep ediliyor.



İkinci formül ise yeniden değerleme oranı. 2022’nin başında bazı vergi, harç ve cezaların güncellenmesiyle yüzde 36,2’lik yeniden değerleme oranı baz alındı. Şayet bu formül uygulanırsa, bin 498 lira 20 kuruş ikramiye ödenecek. Bu da 2 bayramda toplamda 2 bin 996 lira 40 kuruşa denk geliyor.

Üçüncü formülde ise asgari ücret baz alınıyor. Asgari ücrete gelen yüzde 50,51’lik artışın ikramiyelerde uygulanması durumunda bayram ikramiyeleri bin 655 lira 61 kuruşa yükselecek. Ramazan ve Kurban bayramlarında ise toplamda 3 bin 311 lira ikramiye ödenmiş olacak. 

Bayram ikramiyeleri 3000 TL mi olacak? Eğer bu olursa emeklilerin yüzü gülecek…

Dördüncü ve son formül ise asgari ücret tutarında ödeme yapılması. Yani 4 bin 253 lira 40 kuruş olan asgari ücretin yarısı Ramazan’da, diğer yarısı ise Kurban bayramında ödenmesi durumu söz konusu. Böylece Ramazan bayramında 2 bin 126 lira 70 kuruş, Kurban bayramında da yine 2 bin 126 lira 70 kuruş ödenerek, toplamda net asgari ücret tutarı olan 4 bin 253 lira 40 kuruş ikramiye ödenmiş olacak.

Asgari ücrete zam gelecek mi? Erdoğan son noktayı koydu!

Asgari ücrete ikinci zammın miktarı ve tarihi belli oldu! Hükümetten iki farklı açıklama

EYT, 3600 ek gösterge ve asgari ücret zammında yeni gelişme! Tarih belli oldu...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön