02 / 05 / 2024

Bayram ikramiyeleri 3000 TL mi olacak? Eğer bu olursa emeklilerin yüzü gülecek…

Bayram ikramiyeleri 3000 TL mi olacak? Eğer bu olursa emeklilerin yüzü gülecek…

Emeklilerin yüzünü güldürecek bir formül ortaya atıldı. Ramazan ve Kurban bayramlarında olmak üzere yılda 2 kez ödenen bayram ikramiyeleri için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Normalde bin 100 TL olarak ödenen ikramiyelere zam yapılması talep ediliyor.



2022 yılında emeklilere ne kadar ikramiye ödeneceğine dair henüz resmî bir açıklama gelmedi. Fakat, emeklilere zamlı bayram ikramiyeleri ile ilgili farklı senaryolar ortaya atılıyor.

Özellikle yılbaşından itibaren asgari ücrete yapılan yüzde 50’nin üzerindeki zam, memur ve emeklilere yapılan ek iyileştirmeler nedeniyle bayram ikramiyelerinde artış beklentisine neden oldu. 

Bayram ikramiyeleri 3000 TL mi olacak? Eğer bu olursa emeklilerin yüzü gülecek…

Bayram ikramiyesi zammı için bazı formüller üzerinde hesaplama yapılıyor.

Bunlardan ilkinde enflasyon oranında artış yapılması gündemde. 2021 yılı enflasyonu yüzde 36,08 olarak gerçekleşmişti. İkramiyelerde yıllık enflasyona göre artış yapılması durumunda, ödemeler bin 100 Türk lirasından bin 496 lira 88 kuruşa yükselecek. Böyle olması durumunda iki bayramda toplamda emeklilerin cebine 2 bin 933 lira 76 kuruş girecek.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön