22 / 06 / 2024

Bayram ikramiyeleri için 'dilekçe' ayrıntısı! Bunu yapmayan ikramiye alamayacak!

Bayram ikramiyeleri için 'dilekçe' ayrıntısı! Bunu yapmayan ikramiye alamayacak!

Milyonlarca emeklinin merakla beklediği bayram ikramiyeleri için geri sayım başladı. Yeni emekli olacak olanlar dilekçe vererek ikramiyelerini alabilecek. İşte konu ile ilgili detaylar...



Milyonlarca emeklinin merakla beklediği bayram ikramiyeleri için geri sayım resmen başladı. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre yeni emekli olacak olanlar dilekçe vererek ikramiyelerini alabilecek. 

16 Haziran Pazar günü Kurban Bayramı'nın 1. günü. 31 Mayıs Cuma gece saat 00:00'a kadar emekli olmaya yeni hak kazananların dilekçeyle SGK'dan aylık talep etmeleri durumunda ikramiye almaları da mümkün olacak.

Okan Güray Bülbül, Akşam gazetesinde kaleme aldığı yazısında söz konusu konu ile ilgili olarak şu ifadelere yer verdi:

Emeklilere 2018'den bu yana her sene Ramazan ve Kurban bayramlarında bayram ikramiyesi veriliyor. 2024 yılı için belirlenmiş olan tutar da 3 bin Türk Lirası. Önümüzdeki Kurban Bayramı'nda ikramiye almak isteyenlerin de dikkat etmeleri gereken bazı detaylar bulunuyor.

Bayram ikramiyeleri için dilekçe ayrıntısı! Bunu yapmayan ikramiye alamayacak!

Pek çok kişinin merakla beklediği bayram ikramiyelerini alabilmek için bayramın içinde bulunduğu ay itibarıyla SGK'dan gelir ya da aylık alıyor olmak gerekli. Bu nedenle de ilk defa emekli olarak bayram ikramiyesi alacak kişilerin bu ay içinde SGK'dan aylık talebinde bulunmuş olmaları da şart.


Bu sebeple emekli olmak için gerekli koşulları sağlamış olanların bayram ikramiyeleri almayı da düşünerek planlama yapmaları ve SGK'ya başvurularını buna göre gerçekleştirmeleri çok büyük önem taşıyor.


31 MAYIS 2024 TARİHİNE KADAR VERİN

16 Haziran Pazar günü Kurban Bayramı'nın 1. günü. Bu nedenle de haziran ayı içinde SGK'dan gelir ve aylık alanlara ikramiye verilecek. Bu sebeple 31 Mayıs  2024 tarihi gece saat 00:00'a kadar emekli olmaya hak kazananların SGK'dan aylık talep etmeleri durumunda ikramiye almaları da mümkün. SGK emeklilere talep tarihini izleyen ay başından itibaren aylık bağlıyor.

Bayram ikramiyeleri için dilekçe ayrıntısı! Bunu yapmayan ikramiye alamayacak!

Bu nedenle 31 Mayıs 2024 tarihi itibarıyla aylık talebinde bulunan kişilere aylıkları 1 Haziran 2024 tarihi itibarıyla bağlanacak. Bayram ikramiyesi alabilmek için aylıkların 16 Haziran 2024 tarihine kadar bağlanması gerekmiyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre aylığa hak kazanmış olmak ve talep etmek bayram ikramiyesi alabilmek için yeterli.

Aylıkların bağlanması 16 Haziranı geçse dahi emeklilere ilk aylıklarıyla beraber bayram ikramiyesi de verilecek.


KİM NE KADAR İKRAMİYE ALACAK?

Milyonlarca kişinin merakla beklediği bayram ikramiyeleri sadece emeklilere ödenmiyor. SGK'dan gelir ve aylığı olanlar da bayram ikramiyesinden yararlanabiliyor. Fakat emekliler ve maluller dışındakiler için bayram ikramiyesinin tutarları farklı. Emekliler ve malulen emekli olmuş malullük aylığı olanlar 3 bin Türk Lirası ikramiye alıyor. Dul ve yetim aylığı alanlar da ölüm aylığı oranında bayram ikramiyesi alabiliyor. 

Konu ile ilgili olarak bir örnek vermek gerekirse, kocasından dul aylığı alan ve çalışan kadın, yüzde 50 oranında ölüm aylığı alıyor. Söz konusu bu durumda aylık alan dış eşe 1.500 Türk Lirası bayram ikramiyesi ödeniyor. Çalışmayan ve emekli olmayan dul eş aylık alan tek kişinin ise yüzde 75 oranında ölüm aylığı var. 

Söz konusu bu durumda dul eşe 2 bin 250 Türk Lirası bayram ikramiyesi veriliyor. Babasından dolayı aylığı olan kız çocuğu yüzde 25 oranında bağlanmış olan yetim aylığı sebebiyle 750 Türk Lirası bayram ikramiyesi alabilir. Bayram ikramiyesinde artış beklentisi söz konusu olsa da şu ana kadar böyle bir konu gündeme gelmedi.

Ev sahibi - kiracı kavgasında haksız ve suçlu olan kim?

Fiat Fiorino'ya hem 25 bin lira indirim hem de kampanya müjdesi! İşte Fiorino Mayıs 2024 güncel fiyat listesi! 

TOKİ  Ankara  2024 projesi için geri sayım başladı! 545 konutluk yeni proje geliyor!


Geri Dön