Kent Haberleri

Bayram ikramiyeleri için geri sayım başladı! İkramiyeler ne zaman yatırılacak, dul ve yetimler ne kadar ikramiye alacak?

Kurban Bayramı ikramiyeleri için geri sayım başladı. Peki emeklilerin bayram ikramiyeleri ne zaman yatırılacak? Dul ve yetimler ne kadar kurban bayramı ikramiyesi alacak? 

Kurban Bayramı ikramiyeleri bu yıl için yüzde 50 artışla 3 bin Türk Lirası şeklinde belirlendi. Emekliler tarafından merakla beklenen Kurban Bayramı ikramiyesi ile beraber 16 milyon emekli toplamda 6 bin Türk Lirası ödeme almış olacak. Dul ve yetimler ise hisseleri oranında emekli bayram ikramiyesi alacak. Peki kim ne kadar ikramiye alacak? Kurban Bayramı ikramiyeleri ne zaman yatırılacak? 

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre 3 bin Türk Lirası emekli ikramiyesi Kurban Bayramı öncesi dul ve yetimler de dahil SSK, Bağ-Kur ve memur emeklisinin hesaplarına yatırılmış olacak.

16 MİLYON HAK SAHİBİ BAYRAM İKRAMİYESİ ALACAK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada merakla beklenen emekli ikramiyesi ödemesinin Kurban bayramı öncesinde hesaplara yatacağını ve bununla ilgili takvimin de yakında açıklanacağını belirtmişti.

İlk defa bin Türk Lirası olarak uygulanmaya başlanan bayram ikramiyesi son olarak 2024 Ramazan Bayramı öncesi 2 bin TL'den yüzde 50 artışla 3 bin TL'ye çıkartıldı. Söz konusu  İkramiyeden 4A, 4B ve 4C olmak üzere SGK'dan aylık alan dul-yetimler de dahil yaklaşık 16 milyon hak sahibi faydalanacak.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATIRILACAK?

Milyonlarca emekli tarafından merakla beklenen 2024 yılı Kurban Bayramı 16-19 Haziran tarihlerinde idrak edilecek. Bununla birlikte emekli ikramiyesinin bayramdan hemen önce 10-14 Haziran 2024 tarihleri arasında ödenmesi bekleniyor.

Emekli vatandaşlar maaşları ne olursa olsun 3 bin Türk Lirası ikramiye alırken ölüm maaşı alan dul yetimler ile iş göremezlik ödeneği alanlar hisse oranlarına göre ikramiyeden faydalanıyor. 

Burada hissesi yüzde 75 olana 2 bin 250 Türk Lirası
Yüzde 50 olana bin 500 Türk Lirası
Yüzde 25 olana 750 Türk Lirası bayram ikramiyesi yatırılacak.

KURBAN BAYRAMI EMEKLİ MAAŞI ÖDEME GÜNLERİNE DENK GELİYOR

Emekli vatandaşların bir diğer merak ettiği konu emekli maaşı ödemelerinin erkene alınması konusuydu. 2024 yılı Haziran ayı maaş ödeme günleri bayrama denk geliyor.

SSK emeklileri her ayın 17'si ile 26'sı arasında maaşlarını alıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ikramiye ödemelerinin yanında emekli maaşı ödemelerinin de erkene çekilerek milyonları rahatlatacak çalışmayı gerçekleştiriyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile koordineli şekilde yapılan söz konusu bu çalışma yetişirse emeklilere bayramdan önce hem ikramiye hem de maaşları beraber ödenecek.

Memur emeklileri her ayın 1 ile 5'i arasında maaşlarını alıyor.
SSK emeklileri her ayın 17'si ile 26'sı arasında maaşlarını hesaplarda görüyor.
Bağ-Kur emeklileri de her ayın 25-28'inde maaş alıyor.

ERKEN EMEKLİ MAAŞI KARARI GELİRSE EN AZ 13 BİN LİRA HESAPLARDA...

Paylaşılan detaylara göre en düşük emekli maaşı Ocak-Haziran dönemi için 10 bin Türk Lirası şeklinde belirlendi. Bayram ikramiyesi de 3 bin Türk Lirası. Eğer erken ödeme kararı çıkarsa emeklilere Kurban Bayramı öncesi en az 13 bin Türk Lirası ödeme yapılacak. Maaşı 10 bin Türk Lirası'nın üzerindeki emekliler buna ilave olarak 3 bin Türk Lirası ikramiyesini hesabında görecek.

EMEKLİ VE TEMMUZ ZAMMI TAKVİMİ 

1-5 TEMMUZ: Memur emeklilerine maaş verilecek. Ay sonunda ise zam farkı yatacak
3 TEMMUZ: Emekli ve memur zammı belli olacak.
15 TEMMUZ: Memurlara zamlı maaş ödemeleri yapılacak
17-25 TEMMUZ: SSK emeklilerine zamlı maaş ödemeleri gerçekleştirilecek.
25-28 TEMMUZ: Bağ-Kur emeklilerine zamlı maaş ödemeleri yapılacak.

Gayrimenkul sektörüne torba yasa şoku: Kira gelirinde istisna kalkıyor, ev sahiplerine satış vergisi geliyor! 

Arsa ve konut yatırımı yapmak isteyenler dikkat! Kocaeli'de geleceği olan ve az para ile yatırım yapılabilecek yerler!

Mağdur ev sahibi: Kiracılar tepemize çıktı, yargı kan ağlıyor!