Ekonomi

Bayram ikramiyelerine zam sinyali! Milyonlarca emekli bekliyor! Bayram ikramiyesine ne kadar zam yapılacak? 

Emeklileri heyecanlandıran bir gelişme yaşandı ve 2.500 TL olan en düşük emekli aylığı ile 1.100 TL olan bayram ikramiyesi zammına ilişkin maliyet hesapları yapıldığı gündeme geldi. İşte ayrıntılar... Emeklileri heyecanlandıran bir gelişme yaşandı ve 2

Milyonlarca emekli Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla beraber bayram ikramiyelerine zam gelip gelmeyeceğini araştırmaya başladı. Emeklileri heyecanlandıran bir gelişme yaşandı ve 2.500 TL olan en düşük emekli aylığı ile 1.100 TL olan bayram ikramiyesi zammına ilişkin maliyet hesapları yapıldığı gündeme geldi. 

Buna göre; Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma Bakanlığının teknik heyetleri, enflasyona ek olarak, emekli maaşı ve ikramiyesi zammını da masaya yatırdı.

Peki bayram ikramiyesine zam gelecek mi? Bayram ikramiyesi ne kadar olacak? İşte ayrıntılar... 

Hükümetin bu iki düzenlemeden önceki gündem başlığını ise çalışanlara ve emeklilere Temmuz ayında uygulanacak yükselişler meydana getiriyor. 

AK Parti yönetiminin de hem asgari ücrete ara zam konusuna hem de sabit gelirliler ve emekli maaşlarının yükselişi konusuna ilişkin görüşlerini ilgili bakanlara ilettiği belirtildi. 

 

AK Parti kaynakları, tüm şartların zorlanarak, başta emekliler olacak şekilde dar gelirlere ilişkin adım atılması gerektiğinin altını çizdi. Milletvekillerine bu yönde bazı hazırlıklar yapıldığına ve Temmuz'da emeklilere çok memnun olacakları bir yükseliş yapılacağının bilgisi verildiği de gündeme geldi. 

2023 BÜTÇESİNDE EYT HAZIRLIĞI TAM GAZ 

AK Parti milletvekilleri sahada seçmenlerinden en fazla EYT'lilerle ilgili düzenlemenin yapılması.na ilişkin taleplerle karşı karşıya kalıyor. Bu talepler sık sık bakanlara da aktarılıyor. 

Türkiye Gazetesi'nin aktardığına göre; Bazı milletvekilleri ile bir araya gelen ekonomi yönetiminin "Bu konuda çok dikkatli bir çalışma yürütme zorundayız. Ekonomiye bir yük getirmeyecekse, sosyal faydası olacaksa bunu yaparız. Getirisini götürüsünü çalışacağız" ifadelerini kullandığı belirtildi. Meclis'in yeni dönem çalışmaları başlayana kadar, sözleşmeli personel ve EYT konusunda Çalışma Bakanlığında oluşturulacak bir teknik komisyonun çalışmaları bitirmesi planlanıyor. 

EYT'nin çıkarılması ve sözleşmeli personelin kadroya alınmasına ilişkin hükümette bir kanaat oluşursa 2023 bütçe hazırlıklarında bu iki düzenleme de göz önünde bulundurulacak. 

TOKİ'den yüzde 10 peşinatla ucuz 2+1, 3+1 müjdesi! 1.922 TL'den başlayan taksitlerle ev sahibi olma fırsatı!

Mutfak tüpüne dev zam! Büyük tüp bir rekor daha kırdı! Aygaz, İpragaz, Milangaz 12 Haziran 2022 fiyat listesi!

Benzin, motorin ve LPG fiyatları düşecek mi? İndirim var mı? Opet, PO, Total, Shell ve BP 12 Haziran 2022 fiyat listesi