Ekonomi

Emekli bayram ikramiyesi ne zaman ödenecek? SSK, Emekli Sandığı, Bağ-Kur bayram ikramiyesi kaç TL oldu? Son gün ne zaman

9 Temmuz'da başlayacak olan Kurban Bayramı için geri sayım başlarken, emekli ikramiyelerinin ödeme tarihleri de belli oldu. Peki emekli bayram ikramiyesi kaç lira oldu? Emekli ikramiyelerine zam geldi mi? Kurban Bayramı ikramiyesi ne zaman yatacak? Senede iki kez yatırılan bayram ikramiyelerinin ne zaman ödeneceği merak ediliyor

Emekli ikramiyesi ödeme tarihleri milyonlarca emekli tarafından araştırılıyor. Senede iki kez yatırılan bayram ikramiyelerinin ne zaman ödeneceği merak ediliyor. 9 Temmuz'da başlayacak olan Kurban Bayramı için geri sayım başlarken, emekli ikramiyelerinin ödeme tarihleri de belli oldu.

 

Milyonlarca emekli 'Emekli bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak?, Emekli bayram ikramiyeleri kaç lira ödenecek?' sorularının yanıtlarını araştırıyor. 

Peki emekli bayram ikramiyesi kaç lira oldu? Emekli ikramiyelerine zam geldi mi? Kurban Bayramı ikramiyesi ne zaman yatacak? İşte ayrıntılar...

2022 EMEKLİ İKRAMİYESİ KAÇ LİRA? 

Emekli ikramiyesi geçtiğimiz seneden beri 1.100 Türk Lirası şeklinde ödeniyor. Son olarak Ramazan Bayramı'nda da emekli ikramiyeleri 1.100 Türk Lirası şeklinde ödendi. 

Emekli bayram ikramiyelerine zam gelipi gelmeyeceğine ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Habertürk'te yer alan habere göre; dul aylığı alan kişiler için 550 Türk Lirası, dul aylığı alan ve aylık ödeme alan çocuğu olamayanlar içinse 825 Türk Lirası bayram ikramiyesi ödeniyor. Yetim aylığı alan çocuklara da 275 Türk Lirası bayram ikramiyesi veriliyor. 

EMEKLİ KURBAN BAYRAMI İKRAMİYESİ NE ZAMAN ÖDENECEK? 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 2022 yılı Kurban Bayramı emekli bayram ikramiyelerinin bayramdan önce 2-7 Temmuz tarihleri arasında hesaplara yatırılacağını duyurdu. Bu kapsamda bayram ikramiyesi ödenme tarihleri şu şekilde olacak: 

SSK emeklileri 5-6 Temmuz’da,
Bağ-Kur emeklileri 7 Temmuz’da,
Emekli Sandığı kapsamında aylık alanlar ise 2-5 Temmuz.

YENİ EMEKLİ OLANLAR İKRAMİYE ALACAK MI? 

Çiçeği burnunda emekliler Kurban Bayramı’nda verilecek olan ikramiyeden faydalanıp faydalanamayacaklarını araştırıyor. Yeni emekli olan vatandaşlar da Kurban Bayramı ikramiyesi alacak. Temmuz ayı sonuna dek emekli aylığı bağlanan vatandaşlar da Kurban Bayramı ikramiyesinden faydalanabilecek.

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım desteği kaç lira oldu? Temmuz zammıyla kime kaç lira ödenecek? İşte o tablo...

Evde bakım maaşına Temmuz zammı resmen geldi! Evde bakım maaşı kaç lira oldu? Evde bakım aylığı ne zaman ödenecek? 

Altın fiyatlarında rüzgar tersine döndü! Yastık altında altını olanlar çabuk baksın! 5 Temmuz 2022 altın fiyatları