Ekonomi

Milyonlarca emekli bekliyor! Emekli bayram ikramiyesi kaç lira oldu? Bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? 

Milyonlarca emekli bayram ikramiyesinin hesaplara yatacağı tarihi merak ediyor. Peki emekli bayram ikramiyesi kaç lira? Bayram ikramiyesine zam gelecek mi? İkramiyeler ne zaman yatacak? İşte ayrıntılar...Kurban Bayramının yaklaşmasıyla son dakika emekli bayram ikramiyesi araştırmaları arttı

Milyonlarca emekli, bayram ikramiyesinin ne zaman yatacağını araştırıyor. Kurban Bayramının yaklaşmasıyla son dakika emekli bayram ikramiyesi araştırmaları arttı. Kurban Bayramı'ndan önce hesaplara yatırılacak olan ikramiyelerle elini rahatlatacak olan emekliler, ödeme tarihi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın gerçekleştireceği açıklamayı dört gözle bekliyor. 

Ramazan Bayramı'nda 1.100 Türk Lirası olarak ödenen ikramiyeler, Kurban Bayramında da SSK, Bağ Kur emeklilerinin hesaplarına yatırılacak. 

Peki Kurban Bayramı ikramiyesi kaç lira? Kurban Bayramında ne kadar ikramiye yatacak? Bayram ikramiyeleri kaç lira oldu? İşte merak edilen ayrıntılar...

Kurban Bayramında ödenecek bayram ikramiyesi için milyonlarca emeklinin bekleyişi sürüyor. Her sene bayramdan önce emeklilere ödenen 1.100 liralık emekli bayram ikramiyesine zam gelip gelmeyeceği de gündemde tartışılıyor. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nca yaklaşık 12 milyon emekliye 2022 yılı Ramazan Bayramı'nda 1.100 TL olarak yatırılan e yaklaşık 12 milyon emekliyi yakından ilgilendiren bayram ikramiyelerinin ödenme tarihi de merak ediliyor. 

BAYRAM İKRAMİYESİ HANGİ TARİHLERDE ÖDENECEK?

Milyonlarca emekli bayram ikramiyelerinin ne zaman ödeneceğini araştırıyor. Bu konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama gelmedi. Ancak, Kurban Bayramı 9 Temmuz 2022 Cumartesi günü başlıyor. Bu durumda emeklilerin bayram ikramiyelerinin Temmuz ayının ilk haftasında yatırılması öngörülüyor. 

Şöyle ki bayram ikramiyelerinin en geç 7 Temmuz Perşembe gününe kadar yatırılmış olması bekleniyor. 

BAYRAM İKRAMİYESİ KAÇ LİRA? 

Emekli ikramiyesi geçen Ramazan Bayramı'nda 1.100 lira olarak yatırıldı. 2022 Kurban Bayramı için de emekli ikramiyesinin de 1.100 TL olarak ödenmesi öngörülüyor. 

KİMLER BAYRAM İKRAMİYESİ ALACAK? 

Hürriyet'te yer alan habere göre; Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) emekli aylığı, yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, malullük aylığı, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri ve ölüm geliri alanlar ile şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahipleri bayram ikramiyesinden yararlanabiliyor. 

Bayram ikramiyesinin yatacağı tarih bayramın içinde olduğu ay olarak belirleniyor. Bu nedenle bayramın içinde olduğu ayda ayda emekli aylığı ve geliri alacak olanlar da ikramiyeden faydalanabilecek. 

Benzin, motorin ve LPG'de Brent petrol etkisi! İndirim gelecek mi? Opet, PO, Total, Shell 20 Haziran 2022 fiyat listesi

Altın fiyatları ile ilgili son dakika! Güncel rakamları gören gözlerine inanamıyor! Gram, çeyrek, tam altın ne kadar?

A101 Birlikten Berekete indirimli aktüel ürünler kataloğunda dev fırsat! İşte 20 Haziran 2022 fiyat listesi