Ekonomi

TBMM'de bayram ikramiyesi piyangosu: Maaşlara ek olarak 2 bin 125 lira hesaplara yatacak!

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde asgari ücretliler ve emeklilere Kurban Bayramı'nda 2 bin 125 lira ikramiye ödenmesi için teklif sunuldu. Teklif Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'na geldi. Ödenek milyonları kapsıyor.Türkiye'de son 6 ayda ekonomi ciddi bir ekonomik türbülansa girdi

Türkiye'de asgari ücret son 20 yılda 23 kez artırıldı. Türkiye'de son 6 ayda ekonomi ciddi bir ekonomik türbülansa girdi. Koronavirüs pandemisinin etkileri azalıyor piyasalar normale dönecek beklentisi yaşanırken, 2021 yılının Aralık ayında gelen kur kriziyle piyasada her şeyin fiyatı bir anda yarıdan fazla arttı.

Marketlerde gıda krizi yaşandı. Ayçiçek yağları için insanlar kuyruğa girdi. Ekmek, et ve akaryakıt almak için de uzun kuyruklar oluşturuldu. Yılbaşında hükümet asgari ücrete yüzde 50 zam yaparak rakamı 4 bin 253 lira yaptı ama yine de kriz devam etti.

Rusya Ukrayna savaşının ekonomik yansımalarını en ağır hisseden ülkelerin başında Türkiye geldi. Doların ateşinin düşürülmesi için devreye alınan Kur Korumalı Mevduat hesapları kısmen harareti indirse de açılan KKM hesapları bu sefer bütçenin sırtına fazladan yük bindirdi.

Hükümet sıkıntıları bertaraf etmek için kısmen kemer sıkma poltikasına giderek geçtiğimiz Ramazan Bayramı'nda emeklilere her sene verilen bayram ikramiyelerinde zam talebini geri çevirdi. 12 milyona yakın emekli bayramda ikramiyelerine zam alamadı.

KURBAN BAYRAMI'NDA ASGARİ ÜCRETLİLERE 2 BİN 125 TL İKRAMİYE VERİLSİN TEKLİFİ

Kamupersoneli.net'in haberine göre; TBMM Genel Kuruluna çok önemli bir düzenleme sunuldu. Bu düzenleme doğrultusunda Kurban Bayramı’nda asgari ücrete, asgari ücretin yarı tutarı yani 2 bin 125 TL kadar bayram ikramiyesi verilmesi istendi. Bu teklif ile milyonlarca vatandaş tarafından nefesler tutulurken yasa tasarısı Plan ve Bütçe Komisyonu’na sevk edildi.

TEKLİFİN GEREKÇESİ

TBMM’ye gelen teklifin amacı hakkında yapılan duyuruda “Teklif ile, çalışanlara Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı’nda asgari ücret net tutarının yarısı kadar bayram ikramiyesi verilmesi amaçlanmaktadır” ifadelerine yer verilirken teklifin gerekçesi şöyle paylaşıldı:

5510 sayılı sosyal sigortalar ve genel sağlık sigortası kanununun 18. ek maddesinin 1. fıkrasına göre: ‘Kurumca bu kanun ve ilgili mevzuat uyarınca gelir ve aylık ödemesi yapılanlara, ödemenin yapılacağı tarihte gelir ve aylık alma şartıyla, Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı’nda 1100’er TL tutarındaki bayram ikramiyesi ödenir’ denilmektedir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş asgari ücrete zam ve ucuz konut açıklaması: 3 farklı seçenek geliyor

Hükümetten dikkat çeken asgari ücrete zam açıklaması: Ne zaman yapılacağını göreceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş asgari ücret çıkışı! Yapılan zam oranını açıkladı