Ekonomi

Bayram ikramiyeleriyle ilgili bomba iddia! Hesaplara yatan parayı çekince ortaya çıktı

Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı, şehit yakınları ve gazilerin hesaplarına bugün 2 bin lira bayram ikramiyesi yatırdı. Hak sahiplerine her ayın 1’inde yapılan aylık destek ödemelerinin de bayram öncesine alınarak hesaplara geçti.Hak sahiplerine her ayın 1’inde gerçekleştirilen aylık destek ödemeleri de Ramazan Bayramı öncesine alındı

Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı tarafından şehit yakınları ve gazilerin hesaplarına 2 bin lira Ramazan Bayramı ikramiyesi yatırıldı. Hak sahiplerine her ayın 1’inde gerçekleştirilen aylık destek ödemeleri de Ramazan Bayramı öncesine alındı.

TWİTTER'DA DİKKAT ÇEKEN İDDİA

Aylık destek miktarları şehit yakınları, gazi ve malullerin hesaplarına aktarıldı. Vakıf, 15 Temmuz darbe girişiminde, İstanbul Beşiktaş’taki terör saldırısında ve Zeytin Dalı Harekatı’nda şehit olanların yakınları ile gazi ve malullere Ramazan Bayramı ikramiyesi olarak toplam 6 milyon 388 bin TL ödedi. Bayram ikramiyeleriyle ilgili Twitter'da gündeme getirilen bir iddia gündeme damgasını vurdu

Hükümet bayramı ikramiyesi ve mayıs ayı destek ödemesi olarak toplam 14 milyon 692 bin 400 TL'yi hesaplara geçti. 

Şehit yakınları ile gazilere maddi ve manevi destek sağlamak amacıyla 13 Temmuz 2019’da kurulan ve mütevelli heyet başkanlığını Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın yürüttüğü Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı, hak sahiplerine her ay verilen destek miktarını 1 Nisan 2022’de bin 500 TL’den 2 bin 600 TL’ye yükseltmişti. Vakıf, aylık destek ödemelerinin yanı sıra hak sahiplerine 15 Temmuz Milli Birlik ve Dayanışma Günü ile Ramazan ve Kurban bayramlarında da ikramiye yatırıyor. Bayram ikramiyesi 1 Nisan 2022’den itibaren bin 100 TL’den 2 bin TL’ye çıkarılmıştı.

GAZİLERE FARKLI İKRAMİYE YATTI İDDİASI

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, bayram öncesi şehit ailelerine ve gazilere verilen ikramiyelerde ayrımcılık yapıldığını iddia etti.

Özdağ'ın Twitter'da gündeme getirdiği iddia sosyal medyada büyük yankı buldu. Ümit Özdağ, Twitter hesabından "Bayram ikramiyesi olarak şehit aileleri 500 TL., gaziler 1100 TL., 15 Temmuz şehit gaziler 2000 TL. almışlar. Saray, adaletin kurusun. Bu nasıl bir ayrımcılık, nasıl bir şehit/gazi ayrıştırma…."  şeklinde paylaşım yaptı. 

KIBRIS VE TERÖR GAZİLERİNE 500 LİRA YATTI

Yeniçağ'ın haberine göreKıbrıs Barış Harekatı'nda ve terörle mücadelede şehit olanların yakınları ve gaziler ise 500 lira bayram ikramiyesi aldı. Bu ayrımı  bakanlığı arayıp soran gazilere "Bu Vakıf üzerinden ödemenin yapıldığı, devleti doğrudan kapsamadığı" bilgisi verildi. 

Bakanlık açıkladı: Bayram ikramiyelerine zam yapıldı 2 bin 600 lira hesaplara yatacak

Bakan Vedat Bilgin'den emekli maaşları ve asgari ücret itirafı! Bayram ikramiyesine zam yok demişti ama..

1 Mayıs'ta açıklanacak emekli maaşlarındaki sürpriz artışı uzman isim açıkladı! En düşük ve en yüksek maaş farkı