Ekonomi

Hak sahiplerinin bayram ikramiyelerine zam yapıldı! Destekler Nisan ayında hesaplara yatırıldı

Ramazan Bayramı 2 Mayıs Pazartesi günü kutlanacak. Bayramın bayram gibi geçmesi için milyonlarca emekli ve hak sahibi bayram ikramiyelerinin zamlanıp zamlanmadığını merak ediyor. Bayram ikramiyeleri yattı mı yatmadıysa ne zaman yatacak merak ediyor. İşte cevabı...Emekliler bin 100 liralık bayram ikramiyesinin artırılmasını istiyor

Emekli ikramiyesine zam yapılacak mı? Bayram ikramiyesi artacak mı? Emekliye bayram ikramiyesi ne kadar verilecek?

Milyonlarca emekli, bayram ikramiyelerine gelecek zam müjdesini bekliyor. Emekliler bin 100 liralık bayram ikramiyesinin artırılmasını istiyor. Emekli bayram ikramiyelerinin Nisan ayının son haftasında yatırılacağı belirtilirken, zamla ilgili henüz net bir açıklama gelmedi. 

AK PARTİ'DEN BAYRAM İKRAMİYELERİNE ZAM AÇIKLAMASI

Emekliler bin 100 liralık bayram ikramiyesinin artırılmasını istiyor. En düşük emekli maaşı bugün 2 bin 500 TL. Bayram ikramiyelerinin ne zaman yatırılacağı ve bayram ikramiyelerine zam yapılıp yapılmayacağı konusu netleşmiş değil ancak AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, Meclis’te düzenlediği toplantıda yaptığı açıklamalarda zam konusundaki beklentileri de cevaplamış oldu. 

"DAHA 3 HAFTA VAR"

Özkan, emekli ikramiyesiyle ilgili bir düzenlemenin ekonomik düzenlemeleri içeren torba yasa teklifine eklenip eklenmeyeceğine ilişkin sorulara yanıt verdi. Özkan, “Şu aşamada bu kanun çerçevesinde, malum bu konuda bir çalışma yok. Ancak Ramazan ayı 3 hafta daha devam edecek, yasama çalışmalarımız devam ediyor. Bu kanun çerçevesinde böyle bir düzenleme yok" dedi.

ŞEHİT GAZİ YAKINLARININ MAAŞ VE BAYRAM İKRAMİYELERİ ZAMLANDI

Öte yandan Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı, 1 Nisan 2022’den itibaren aylık bin 500 TL’den 2 bin 600 TL’ye çıkarılan destek miktarlarını hak sahiplerinin hesaplarına yatırdı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı aylık ödemelerin yanı sıra hak sahiplerine Ramazan ve Kurban Bayramlarında da ikramiye veriyor. Hak sahiplerinin bayram ikramiyesi 1 Nisan 2022’den itibaren bin 100 TL’den 2.000 TL’ye çıkarıldı. Söz konusu zamların Türkiye'deki diğer emeklilere de verilmesi bekleniyor.

 

Tüm emeklileler yine de bir umut bayram ikramiyelerine yapılacak zammı bekliyor.

Emeklilere bayram ikramiyesi ilk kez 4 yıl önce 2018 yılında verildi. Dört yıl önce bayram ikramiyesiyle 5 gram altın alabilen emekli şimdi bir gram alabiliyor.

EMEKLİ 2018 YILINDA 1000 LİRALIK  BAYRAM İKRAMİYESİ İLE NE ALABİLİYORDU?

1000 TL’lik bayram ikramiyesinin verilidği 2018 yılında dolar 4,66 TL gram altın 190,70 TL, çeyrek altın 313 TL, Cumhuriyet altını ise 1.275 TL idi.

O dönemde, 1000  TL’lik ikramiye ile emekli 224, 21 dolar, 953,5 TL’ye 5 gram altın, 939 TL’ye 3 adet çeyrek alabiliyordu.

2022'De BİN 100 TL’LİK BAYRAM İKRAMİYESİ İLE NE ALINIYOR?

Emekli bayram ikramiyesi ile Dolar 14, 74 TL’den 74,62 dolar alırken, gramı 913, 90 TL’ye yükselen altından sadece 1 gram alabiliyor. 1503 liralık çeyrek altını ise alıyor. Cumhuriyet altını ise bugün 6.158 lirayaya satılıyor.