Ekonomi

Şehit gazi yakını maaşları ve bayram ikramiyelerine zam geldi

Şehit gazi yakınlarına aylık ödenen bin 500 lira maaş, Ramazan ve Kurban Bayramları'nda verilen bayram ikramilerine zam yapıldı. Dini bayramlarda şehit ve gazi yakınlarına bin 100 lira ikramiye veriliyordu. İşte yeni maaşlar ve ikramiyeler...Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfınca hak sahiplerine yapılan aylık ödeme miktarı  bin 500 liradan 2 bin 600 liraya, Ramazan ve Kurban bayramlarında verilen ikramiye bin 100 liradan 2 bin liraya çıkarıldıTürkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfınca 15 Temmuz darbe girişimi, Beşiktaş’taki terör saldırısı ve Zeytin Dalı Harekatı sonrası toplanan şartlı bağışlardan hak sahiplerine yapılan ödemeler yüzde 73,33 artışla aylık 2 bin 600 liraya yükseltildi

15 Temmuz darbe girişimi, Beşiktaş’taki terör saldırısı ve Zeytin Dalı Harekatı sonrası yapılan bağışlardan oluşan fondan şehit yakını, gazilere ödenen maaşlara ve dini bayram ikramiyelerine zam yapıldı.

Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfınca hak sahiplerine yapılan aylık ödeme miktarı  bin 500 liradan 2 bin 600 liraya, Ramazan ve Kurban bayramlarında verilen ikramiye bin 100 liradan 2 bin liraya çıkarıldı

Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfınca 15 Temmuz darbe girişimi, Beşiktaş’taki terör saldırısı ve Zeytin Dalı Harekatı sonrası toplanan şartlı bağışlardan hak sahiplerine yapılan ödemeler yüzde 73,33 artışla aylık 2 bin 600 liraya yükseltildi. Hak sahiplerine dini bayramlarda da ayrıca 2 bin lira verilecek.

VAKFIN BAŞKANLIĞINI BAKAN DERYA YANIK YÜRÜTÜYOR

13 Temmuz 2019’da kurulan ve Mütevelli Heyeti Başkanlığını Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın yürüttüğü Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı, 15 Temmuz darbe girişiminde, İstanbul Beşiktaş’taki terör saldırısında ve Zeytin Dalı Harekatı’nda şehit olanların yakınları ile gazi ve malullere aylık maaş ödüyor.

Maaş ve ikramiyeler Nisan 2022’den itibaren aylık bin 500 liradan 2 bin 600 liraya Ramazan ve Kurban bayramlarında verilen ikramiye, bin 100 liradan 2 bin liraya çıkarıldı. 

 

MAAŞ ALMAK İÇİ BAŞVURULAR NEREYE YAPILIYOR?

 Şehit yakınları ve gazilere maaş bağlanması ile ilgili işlemler için istenen belgelerle birlikte kendi kurumuna müracaat etmesi gerekiyor. Kurumları gerekli belgeleri tamamladıktan sonra dosyalarını Sosyal Güvenlik Kurumu Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğüne (Mithatpaşa Cad. No:7 Kızılay-ANKARA) göndermesi gerekiyor.

MAAŞLAR KİMLERE NASIL VERİLİYOR?

Harp malullüğü gerektiren sebepler ile 2330 ve 3713 sayılı Kanunlar kapsamında belirtilen görevler nedeniyle hayatını kaybedenler ile vazife malullüğü hükümleri kapsamında hayatını kaybeden erbaş ve erlerin anne/babalarına şart aranmaksızın aylık bağlanıyor. 6495 sayılı Kanun ile vazife ve harp malullüğü kapsamı ile terör mağduru sivil vatandaşlarımızın anne babalarında aranan muhtaçlık şartı kaldırıldı.