Ekonomi

Bayram ikramiyesi tarihleri belli oldu! 2022 Kurban Bayramı ikramiyesi kime, hangi gün yatacak?

Milyonlarca emekli, bayrama sayılı günler kala Kurban Bayramı ikramiyelerinin ne zaman yatacağını merak ediyor. Bakanlık, ikramiyelerin ne zaman hesaplara yatırılacağını duyurdu. Peki, 2022 Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne kadar olacak?Kurban Bayramı ikramiyesinin ne kadar olacağını, ne zaman yatırılacağını ve ödeme gününün neye göre belirlendiğini merak eden emekliler, ¨Emekli ikramiyesi ne zaman hesaplara yatırılacak, emekli ikramiyesi hangi gün ödenecek?¨ sorularının cevabını arıyor

Milyonlarca emekli, Kurban Bayramı sebebiyle hesabına yatırılacak bayram ikramiyesinin detaylarını araştırmaya başladı. Kurban Bayramı ikramiyesinin ne kadar olacağını, ne zaman yatırılacağını ve ödeme gününün neye göre belirlendiğini merak eden emekliler, ¨Emekli ikramiyesi ne zaman hesaplara yatırılacak, emekli ikramiyesi hangi gün ödenecek?¨ sorularının cevabını arıyor.

Konuya dair Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, emekli ikramiyelerinin 2 Temmuz Cumartesi gününden itibaren hesaplara geçmeye başlayacağı duyuruldu. Peki kademeli olarak yatırılacağı açıklanan bayram ikramiyelerinin hangi gün, kime yatırılacağı neye göre belirlenecek? Emekli bayram ikramiyelerine dair tüm detaylar haberimizde...

2022 KURBAN BAYRAMI EMEKLİ İKRAMİYESİ NE KADAR?

2021 yılından bu yana emekli ikramiyesi 1100 TL olarak ödeniyor. Emekli ikramiyeleri, Ramazan Bayramı'nda da 1100 TL olarak ödendi. Emekli ikramiyelerine Kurban Bayramı’nda zam yapılıp yapılmayacağına dair hükümetten bir açıklama yapılmadı.

Dul maaşı alan ve aylık ödeme alan çocuğu olmayanlara 825 TL bayram ikramiyesi yatırılıyor. Dul aylığı alanlara ise 550 TL bayram ikramiyesi yatırılıyor. Yetim aylığı alan çocuklara ise 275 TL ikramiye yatırılıyor.

KİMLER EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ ALABİLİR?

EMEKLİLERİN BAYRAM İKRAMİYELERİ NE ZAMAN YATIRILACAK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 2022 yılı emekli ikramiyelerine ilişkin açıklama yaptı. Açıklamaya göre, emekli ikramiyeleri Kurban Bayramı’ndan önce, 2-7 Temmuz tarihleri arasında kademeli olarak hesaplara yatırılacak.

İKRAMİYELERİN ÖDEME TARİHİ NASIL BELİRLENİYOR?

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre SSK emeklilerine 5-6 Temmuz'da, Bağ-Kur emeklilerine 7 Temmuz'da, Emekli Sandığı kapsamında maaş alanlara ise 2-5 Temmuz tarihlerinde Kurban Bayramı ikramiyesi yatırılacak.

  1. 4 (a) (SSK) kapsamında gelir veya aylık alanların maaş ödeme günü 17, 18, 19, 20, 21 ise 5 Temmuz’da, 22, 23, 24, 25, 26 ise 6 Temmuz’da ödeme yapılacak.
  2. 4 (b) (BAĞKUR) kapsamında gelir ya da aylık alanlara 7 Temmuz 2022’de,
  3. 4 (c) (EMEKLİ SANDIĞI) kapsamında maaş alanların maaş ödeme günü 1 Temmuz ise 2 Temmuz’da, maaş ödeme günü 2, 3, 4, 5 Temmuz olanlara maaşlarıyla birlikte 2-5 Temmuz 2022 tarihlerinde ödeme yapılacak.

Emekli bayram ikramiyesi alanlara 2 bin 331 lira eksik ödeme şoku! 1100 lira alanlar dikkat

Bankaların emekli promosyonu ne kadar? 2022 hangi banka ne kadar emekli promosyonu veriyor?

Temmuz zammıyla emekli maaşları kaç TL oldu? SSK ve Bağ-Kur emekli maaşı ne kadar oldu? Hemen yeni maaş tablosuna bakın