30 / 04 / 2024

Bayram Okumuş: Risk altında yaşıyoruz!

Bayram Okumuş: Risk altında yaşıyoruz!

Bursa Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdür Vekili Bayram Okumuş, "İl genelinde 540 hektarlık alan riskli ilan edildi. Bu bölgelerdeki 45 bin 993 bina ve konutta 125 bin 707 kişi yaşıyor" dedi




MUSIAD Bursa Şubesi'ne konuk olan Okumuş, facia riskini bertaraf edecek kentsel dönüşüm çalışmaları yapılırken şehirlerin kimliklerinin dikkate alınacağını söyledi. Bursa Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdür Vekili Bayram Okumuş, kentsel dönüşümün amacının, depremde yıkılma ihtimali yüksek yapıların yerine güvenli binalar inşa etmek olduğunu söylerken, "Bir daha can kaybı yaşanmaması için çaba harcıyoruz" dedi. 


Bursa'da riskli alan olarak tespit edilen kentin doğusundaki bölgelerde dönüşümün kesin yapılacağını belirtirken, ürkütücü rakamlar da verdi. Okumuş, "İl genelinde 540 hektarlık alan riskli ilan edildi. Bu bölgelerdeki 45 bin 993 bina ve konutta 125 bin 707 kişi yaşıyor" dedi. 7'de Bursa'da 125 bin kişi, büyük bir depremde yıkılma ihtimali yüksek olan çok katlı veya mühendislik bilgisinden yoksun müstakil gecekonduda yaşıyor. 


Yeni Dönem




Geri Dön