09 / 05 / 2024

Bayram öncesi uçak rezervasyonları dörde katlandı, otel rezervasyonları arttı!

Bayram öncesi uçak rezervasyonları dörde katlandı, otel rezervasyonları arttı!

9 günlük Kurban Bayramı tatil fırsatını kaçırmak istemeyenler tatil beldelerine akın ediyor. Uçak bilet satışları yüzde 320 oranında artarken, otel rezervasyonlarının da yüzde 70 oranında artış gösterdiği belirtiliyor.



ANTALYA’YA UÇAK BİLETİ YOK SATIYOR

Özkan’ın verdiği bilgilere göre, Antalya’dan sonra yurt içi seyahatlerde en çok tercih edilen iller; Trabzon, Diyarbakır, Van ve Bodrum. Yurt dışı uçak bileti satışlarında ise Belgrad’ın zirvede olduğunu ifade eden Orkun Özkan, Belgrad’ın yanı sıra Bakü, Saraybosna, Amsterdam ve Düsseldorf’un da en çok tercih edilen lokasyonlar arasında yer aldığını söyledi. Özkan, vizesiz gidilebilen yerlere seyahat planlamanın daha kolay olması nedeniyle ilk üç sırada; Belgrad, Bakü ve Saraybosna’nın yer almasının pek de şaşırtıcı olmadığını savundu.

Enuygun Otel İş Geliştirme Müdürü Ferhat Uyanık ise otel rezarvasyonlarının da bayram öncesinde yüzde 70 oranında arttığına işaret ederek son dakika rezarvasyonlarıyla bu oranın daha da artacağını öngördü.

Uyanık, Kurban Bayramı için yapılan rezervasyonlarda ortalama konaklama süresinin de bir önceki döneme göre yüzde 40 arttığını dile getirdi. Uyanık, genellikle iki üç günlük hafta sonu veya uzun hafta sonu tatilleri yapılırken Kurban Bayramı döneminde resmi kurumlarda çalışanlar ve izin alanlar açısından Kurban Bayramı’nın 9 günlük bir tatil fırsatı sunduğunu söyledi.


Geri Dön