29 / 04 / 2024

Bayram Oteli davası ertelendi!

Bayram Oteli davası ertelendi!

Van’da 9 Kasım 2011 tarihinde meydana gelen ikinci depremde yıkılan ve 24 kişinin yaşamını yitirdiği Bayram Oteli ile ilgili davanın görülmesine Van 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi.



Mahkeme heyeti, Van AFAD Müdürü Cafer Giyik’in dinlenmesine ve Bayram Oteli’ne verilen ön hasar tespit formunun düzenlenme tarihinin belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu’na gönderilmesine karar verdi. Duruşma 30 Haziran 2015’e ertelendi.


Van’da 23 Ekim 2011 tarihinde meydana gelen Richter ölçeğine 7.2 büyüklüğündeki depremin ardından, 9 Kasım 2011 tarihinde Richter ölçeğine göre 5.6 büyüklüğündeki depremde 25 bina ile birlikte Bayram Oteli de yıkıldı. Yıkılan otelin enkazında Doğan Haber Ajansı (DHA) muhabirleri Sebahattin Yılmaz ve Cem Emir’in de aralarında bulunduğu 24 kişi yaşamlarını yitirdi. 


Van 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davada otel sahibi Tevfik Bayram, ’bilinçli taksirle 1’den fazla kişinin ölümüne sebebiyet vermek’ suçundan 11 yıl 1 ay 10 gün hapis cezası verildi. Yargıtay 12’nci Ceza Dairesi, ’eylemin ağırlığı ve ölen kişi sayısının fazlalığı’ nedeniyle otel sahibi Tevfik Bayram’a verilen cezayı az bulurak yerel mahkemenin kararını bozdu. Tevfik Bayram’ın avukatlarının bozma kararına yaptığı itirazı da reddeden Yargıtay 12’nci Ceza Dairesi, dava dosyasını Van’a gönderdi. Kararın bozulması sonrası bugün davanın dördüncü duruşması Van 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.


Yaklaşık 3 saat süren duruşmaya Tevfik Bayram sağlık sorunları gerekçesiyle telekonferansla katılırken, yine daha önceki duruşmalarda Bayram Oteli için AFAD tarafından verilen ön hasar tespit formunda imzası bulunan inşaat mühendisi Abdullatif Bilgin de tele konferansla dinlendi. Bilgin, formda bulunan imzanın kendisine ait olduğunu ve formun gözleme dayalı olarak depremden 3 gün sonra düzenlendiğini bunun kesin hasar tespit raporu olmadığını söyledi. 


Yapılan savunmaların ardından mahkeme heyeti, bir sonraki celsede Van AFAD Müdürü Cafer Giyik’in dinlenmesine ve Bayram Oteli’ne verilen ön hasar tespit formunun düzenlenme tarihinin belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu’na gönderilmesine karar verdi. Duruşma 30 Haziran 2015’e ertelendi.

Hürriyet


Geri Dön