28 / 04 / 2024

Bayram tatilinde Marmaris'te oteller dolu olacak!

Bayram tatilinde Marmaris'te oteller dolu olacak!

Marmaris'e son yıllarda yerli turistlerin de ilgisi arttı. Bayram tatilinde Marmaris'te oteller dolu olacak. GETOB Başkanı Bülbüloğlu: "Marmaris bölgesindeki konaklama tesislerinde bayramda yer bulmak neredeyse mümkün değil" dedi.



Ramazan Bayramı tatilinde, Marmaris'teki konaklama tesislerinin neredeyse tamamının dolu olacağı belirtildi. 


Güney Ege'nin gözde turizm merkezlerinden Marmaris'e son yıllarda yerli turistlerin de ilgisi arttı. Her yıl 1 milyondan fazla yabancı turistin tercih ettiği doğal güzellikleriyle ünlü ilçeye, özellikle bayram tatillerinde yerli müşteri akını yaşanmaya başladı. 


Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB) Başkanı Bülent Bülbüloğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, bayram tatilinde yaşanacak yoğunlukla ilgili işletmelerin hazırlıklarını tamamladığını, misafirlerinin iyi bir şekilde tatillerini geçirebilmesi için gerekli önlemlerin alındığını söyledi. 


 Ramazan Bayramı süresince Marmaris'teki tesislerin neredeyse tamamının dolu olacağına dikkati çeken Bülbüloğlu, "Marmaris bölgesindeki konaklama tesislerinde bayramda yer bulmak neredeyse mümkün değil. Elbette bölgemize fazla turist gelmesini isteriz ama asıl hedefimiz sayısal anlamda çok turisti ağırlamak değil, harcama kapasitesi yüksek, daha zengin turistleri konuk etmek.  Bu da yavaş yavaş sağlanmaya başlandı" dedi.


Marmaris bölgesindeki tesislerin, sezon doluluk oranlarının geçen yılki seviyeye ulaştığını ifade eden Bülbüloğlu, mayıs-temmuz aralığındaki açığın ağustos ve eylül aylarında kapanacağını bildirdi. Bülbüloğlu, özellikle nitelikli tesislerde ve sahil bandındaki otellerde yer bulmakta güçlük yaşandığını kaydetti. 


- "2,5 liraya döner ekmek, 3 liraya tişört olmaz"


Turistik tesislerde verilen hizmet kalitesine esnafın da ayak uydurması gerektiğini vurgulayan Bülbüloğlu, sözlerine şöyle tamamladı:


"Önemli olan gelen misafirin konaklama tesislerinde aldığı hizmet kalitesini, otelden dışarı adımını attığı anda tüm iş yerlerinde de bulabilmesi. Hanutçuluğun kesinlikle bitmesi lazım. 2,5 liraya döner ekmek, 3 liraya tişört, 15-20 liraya yemek dahil günlük deniz turu olmaz. Olursa kaliteden bahsedilemez. Elbirliği içerisinde hizmet ve ürün kalitemizi yükseltirsek hem kazanç artar hem de tüm iş kolları için doluluk sorunu yaşamayız."


AA


Geri Dön