29 / 04 / 2024

Baysaş İnşaat İstanbul 216 projesinin ikinci etabı başlıyor!

Baysaş İnşaat İstanbul 216 projesinin ikinci etabı başlıyor!

Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projeleri içerisinde hızla ilerleyenlerden birisi olan Baysaş İnşaat İstanbul 216 Projesinin ikinci etabı başlıyor.



Baysaş İnşaat'ın İkinci etap için İkinci ada avanı onaylandı ruhsat yakında ...

Baysaş inşaat ikinci etap avan projesi onaylandı. Bakanlığın yaptığı prosedür ve uygulama değişikliği sonrası yıkımı yapan firmaların hafriyat ve fore kazıklama için alması gereken iksa ruhsatından önce avan proje onay şartı firmaların hafriyat ve kazıklama işlerini yavaşlatarak Fikirtepe'de işlerin ağırlaşmasına sebep olmakta. 


Baysaş İnşaat birinci ve ikinci adalarındaki son durum ve fotogaleri için buraya tıklayınız ...


Bakanlıkta yeni uygulama ...

Ancak yetkililerden aldığımız bilgilere göre, bakanlığın bu uygulamayı Avan projesi onaylanmadan verilen izinler sonucunda yapılan hafriyatla daha sonra avan proje onay aşamasında proje değişikliği veya iptalinde olası hataların ve avan projenin kesin kabul edilerek uygulanacak algısının etkili olduğu belirtilmekte.


Bakanlık daha önceden başvuru neticesinde avan proje onayı gerekmezsizin yüzde yüz imzaların tamamlanıp tevhit işleminden sonra hafriyat ve fore kazıklama için yeterli görerek iska ruhsatını vermekte idi.


Baysaş İnşaat Yakında İkinci Adada Hafriyata Başlıyor ...

Yeni uygulama sonrası yıkımı bitirmiş olan  ancak hafriyata başlaması için bakanlığa başvuran Baysaş İnşaat ikinci etap için hızla avan projesini onaylatarak harç yatırma ve ruhsat alma aşamasına gelmiş bulunmakta.


Şemsettin Aydın'dan FİKİRTEPEHABER.com'a özel açıklama ...

Baysaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Aydın'ın www.FİKİRTEPEHABER.com'a yaptığı özel açıklamada, çok yorucu olsa bile sonuca ulaşmış olmaktan dolayı mutlu olduklarını ,artık bundan sonra önlerinde her hangi bir engel kalmadığını belirterek kısa sürede hafriyata başlayacaklarının müjdesini vermiş oldu.


Aydın, yaptığı açıklamada birinci etapta zaten inşaatın hızla ilerlediğini ve katları hızla çıkarak kaba inşaatta ciddi bir safha katettiklerini belirterek , ikinci etapla ilgili çalışmaların da yoğun bir şekilde devam ettiğini söyleyerek sözlerine şöyle devam etti, '' avan projesinin onaylanması bizleri mutlu etmiştir. Kısa süre içerisinde hafriyatla beraber fore kazıklama işlemlerine başlayacağız. İnşaat yapım ruhsatınında tahmini iki ay içerisinde ellerine geçmesini beklediklerini belirterek ikinci etapla ilgili her hangi bir engelin kalmadığını söyledi. ''


Fikirtepe Plan Notları iptali imzası biten adalar için engel teşkil etmiyor ...

Aydın sorduğumuz bir soru üzerine, Fikirtepe İmar Plan Notlarındaki İptalle ilgili sürecin sadece belirtilen maddeleri bağladığını, kendilerinin zaten imzaları yüzde yüz bitirmelerinden ve avan proje onayından dolayı bu maddelerle ilgili her hangi bir ilişiklerinin bulunmamasından dolayı bir engel teşkil etmeyeceğini söyledi.


Aydın bir başka soru üzerine yaptığı açıklamada ise kendilerinin Baysaş İnşaat olarak Fikirtepe'de başka bir ada daha almayı düşünmediklerini ve almayacaklarını ama bölgede sorunlu bazı adalar içerisinde firma ve vatandaşlar arasında arabuluculuk görevini gönüllü olarak üstlendiklerini söyledi. Aydın bir adada vatandaşlar ile yaptıkları görüşmelerde ciddi mesafe aldıklarını da sözlerine ekledi.


Baysaş İnşaat'tan bir yılda temel üstü 20 kat sürati Baysaş İnşaat birinci adasındaki İstanbul 216 Projesinde - 9 + Z + 10. kata kadar ulaştı. Yani , toplamda atılan kat sayısı tprak altı ve üstü olmak üzere 20 kat olmuş oldu. Şu anda Fikirtepe'de ilk ruhsat alan Teknik Yapı , Emay - Kent Plus, Anka Yapı, Nuhoğlu İnşaatlardan daha sonra ruhsat almış olmasına rağmen bu firmaların yaptığı projelerin kaba inşaatlarını sollayarak en yüksek kata ulaşan firma ünvanını almış oldu. 


Baysaş İnşaat, verilen sözlerin ve inşaat projesinin yapımı noktasında kendisine güvenen hak sahiplerinin ve yatırımcılarının haklı gururu olmuş oldu. Projelerin vaat edilen zamanda vatandaşlara eksiksiz ve hiç kimsenin mağdur edilmeden teslim edilmesi beklentilerimizle, bu başarısından dolayı www.FİKİRTEPEHABER.com ailesi olarak Şemsettin Aydın'ın şahsında tüm Baysaş çalışanlarını ve teknik ekibini tebrik ediyor, hayırlı olsun diyoruz...


Web: www.istanbul216.com.tr


Fikirtepe Haber 


Geri Dön