14 / 05 / 2024

İstanbul 216 kaç etap

İstanbul 216 kaç etap

Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projeleri içerisinde hızla ilerleyenlerden birisi olan Baysaş İnşaat İstanbul 216 Projesinin ikinci etabı başlıyor.

Kağıthane'de 8 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

İstanbul 10. İcra Dairesi Müdürlüğü, İstanbul ili, Kağıthane ilçesi, Merkez mahalle/mevki, Seyrantepe köyü, 2679 ada, 6 parselde yer alan arsayı toplam 8 milyon TL'ye icradan satıyor...

Kağıthane 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı Değişikliği askıda!

İstanbul İli Kağıthane İlçesi Arıcılar Mevkii Gecekondu Önleme Bölgesine İlişkin 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı Değişikliği askıya çıktı.

Kağıthane'de okul yapım çalışmaları mecliste!

İstanbul'un Kağıthane ilçesi Seyrantepe Mahallesinde bulunan bir arsanın imar planında yer alan okulların ne zaman inşa edileceği meclis gündemine taşındı. CHP'li Zeybek, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İstanbul'daki kaçak yapıların yıkımı mecliste!

İstanbul'daki kaçak yapıların tespitine ve yıkımına ilişkin meclis gündemine taşındı. CHP'li Tekin konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Toplanma alanı nedir? İstanbul'da kaç tane toplanma alanı var?

İstanbul'da geçtiğimiz hafta yaşanan 5,8 büyüklüğündeki deprem, toplanma alanlarının ne durumda olduğunu bir kez daha gündeme getirdi. Peki nedir bu toplanma alanı? İstanbul'da kaç tane toplanma alanı var? İstanbul'daki toplanma alanları nerelerde?

Kağıthane Talatpaşa imar uygulaması askıya çıktı!

İstanbul İli Kağıthane İlçesi Talatpaşa Mahallesinde 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 18. Maddesi Hükümlerince Hazırlanan İmar Uygulamasına İlişkin Askı Tutanağı yayınlandı.

İstanbul Kağıthane'de riskli alan kararı!

İstanbul'un Kağıthane ilçesine bağlı Yahya Kemal Mahallesi sınırları içerisinde bulunan bazı alanlar "riskli alan" ilan edildi.

Kağıthane'de 9,5 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

İstanbul 5. Satış Memurluğu İstanbul İli, Kağıthane İlçesi, Merkez Mahallesi'ndeki 1.528,22 metrekare miktarlı arsa vasıflı taşımazı 9 milyon 527 bin 816 TL'den icradan satışa çıkardı...

Nusret Gökçe, Park Hyatt Maçka’yı satın alıyor!

Ünlü işletmeci Nusret Gökçe, İstanbul Maçka'da yer alan Park Hyatt oteli 50 milyon Euro karşılığında Doğuş Grubu'ndan satın alıyor.

İstanbul'dan kaçan o ilçeye akın etti!

Tarihi dokunun içinde, bir Rum evinde oturmak isteyenler Ayvalık’ın Sakarya Mahallesi veya Macaron bölgesini tercih ediyor. İstanbul'dan kaçıp ilçeye gidenler, kira fiyatlarını hızla artırıyor.

Kaçak yapılaşmaya karşı drone denetimi!

İstanbul’da kaçak yapılaşmaya karşı drone ile denetimler başladı. İmar Barışı’yla birlikte belediyeler kaçak yapılaşmaya karşı düğmeye bastı. 

Örtaş İnşaat Kağıthane'de 137 odalı otel yapacak!

Örtaş İnşaat, İstanbul'un Kağıthane İlçesi'ne bağlı Merkez Mahallesi Cendere Mevkiide 137 odalı otel yapacak.. 

İstanbul'daki yapıların yarısı kaçak!

İstanbul Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Nizameddin Aşa, İstanbul'daki kaçak yapılaşma sorununa dikkat çekti. Aşa, İstanbul'daki yapıların yarısının kaçak olduğunu belirtti.

İstanbul 216 kaç etap Haberi

İstanbul 216 kaç etap

Baysaş İnşaat'ın İkinci etap için İkinci ada avanı onaylandı ruhsat yakında ...

Baysaş inşaat ikinci etap avan projesi onaylandı. Bakanlığın yaptığı prosedür ve uygulama değişikliği sonrası yıkımı yapan firmaların hafriyat ve fore kazıklama için alması gereken iksa ruhsatından önce avan proje onay şartı firmaların hafriyat ve kazıklama işlerini yavaşlatarak Fikirtepe'de işlerin ağırlaşmasına sebep olmakta. 


Baysaş İnşaat birinci ve ikinci adalarındaki son durum ve fotogaleri için buraya tıklayınız ...


Bakanlıkta yeni uygulama ...

Ancak yetkililerden aldığımız bilgilere göre, bakanlığın bu uygulamayı Avan projesi onaylanmadan verilen izinler sonucunda yapılan hafriyatla daha sonra avan proje onay aşamasında proje değişikliği veya iptalinde olası hataların ve avan projenin kesin kabul edilerek uygulanacak algısının etkili olduğu belirtilmekte.


Bakanlık daha önceden başvuru neticesinde avan proje onayı gerekmezsizin yüzde yüz imzaların tamamlanıp...