28 / 04 / 2024

Bazaar Turco ve Estambul mağazaları Küba'da açılıyor!

 Bazaar Turco ve Estambul mağazaları Küba'da açılıyor!

Küba'da yaşayan işadamı Ömer Giray sadece Türk ürünlerinin satılacağı Bazaar Turco ve Estambul adlı mağaza zinciri kuruyor



Küba'da Türk ürünlerinin satıldığı ilk market başkent Havana'da açılıyor. Küba'daki tek Türk girişimci olan Giraylar Ticaret ve Databank'ın Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Giray, Türk ürünlerine yönelik iki farklı isimde market zinciri kurmaya hazırlanıyor. Bazaar Turco ve Bazaar Estambul adıyla kurulacak marketler Küba tarihinde de bir ilk olacak. Küba'da ilk kez yabancı bir ülkenin ürünleri özel markette satılmış olacak. Markette gıdadan kozmetiğe, elektronikten mutfak eşyalarına kadar sadece 'Made in Turkey' damgalı ürünler yer alacak. Ömer Giray, proje için Küba Ordusu'na ait 2 bin 180 marketi bulunan TRD Caribe adlı zincirle anlaştı. Anlaşmayla, Kübalı şirketin bazı atıl mağazaları devralınacak. 


20 mağaza açacak 


Bazaar Turco'nun ilk şubesini kasımda açacaklarını söyleyen Giray, "İlk mağazamız iki katlı, toplam 400 metrekarelik olacak. Mağazamızda Ülker'den Evyap'a, Dimes'ten Paşabahçe'ye, Koska'dan Güral Porselen'e birçok Türk ürünü yer alacak" dedi. 2 yıl içinde mağazaların ülke geneline yayılacağını anlatan Giray, "Beşi Havana'da olmak üzere toplam 20 mağazaya ulaşacağız" diye konuştu. 


Commandante'nin danışmanı


Küba'da adeta devrim yapan Giray, ülkedeki tek özel fuarın da düzenleyicisi. Burayı özel yapan ise Türkiye'nin Küba'da kendi adıyla fuar düzenleyen tek ülke olması. 4 Haziran'da kapılarını açan ExpoTurquia fuarına bu yıl 38 Türk şirketi katılıyor. Giray, Küba Devrimi'nin mimarı Che Guavera, Fidel ve Raul Castro ile birlikte 5 liderden biri olan Ordu Komutanı General Guillermo Garcia Frias'ın Türkiye ve Ortadoğu danışmanlığını da yürütüyor.


'Made in Turkey' marketler geliyor


Küba'da Ömer Giray'ın yatırımı aslında Türk diyasporanın 'Made in Turkey' market atağını da cesaretlendirecek bir adım olarak yorumlanabilir. Çünkü Dünya Türk İş Konseyi, yaklaşık 100 ülkede zincir market kurmaya hazırlanıyor. Diyasporanın kuracağı marketlerde raflara Anadolu'nun geleneksel ürünleri konulacak. Türk marketlerinde sadece mantıdan peynire, baldan zeytinyağına kadar birçok gıda ürünü satılacak. Market raflarına Türk ürünleri dışında hiçbir ürün alınmayacak. 


Sabah



Geri Dön