27 / 04 / 2024

Bazı taşınmazlar için acele kamulaştırma kararı Resmi Gazete'de yayımlandı!

Bazı taşınmazlar için acele kamulaştırma kararı Resmi Gazete'de yayımlandı!

Türkiye'nin çeşitli kentlerindeki bazı taşınmazların, bu illerde gerçekleştirilecek yatırımlarımlarından dolayı acele kamulaştırılmasına karar verildi.



Milyonlarca kişiyi ilgilendiren karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Türkiye'nin çeşitli illerindeki bazı taşınmazların, bu kentlerde yapılacak yatırımlarımlarından dolayı acele kamulaştırılmasına karar verildi.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan Cumhurbaşkanı kararlarına göre, Sivas'ta Yenişehir Mahallesi'nde yer alan bazı taşınmazlar, yeni belediye hizmet binası ve sosyal tesislerin yapımı için Sivas Belediyesi tarafından kamulaştırılacak.

Rize Güneysu Ayrımı-Ortaköy il yolu yapım çalışmalarının bitirilmesi için güzergah üzerinde bulunan taşınmazlar ve müştemilat Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından istimlak edilecek.

Artvin'de "154 kV Barhal Havza TM İrtibatları Enerji İletim Hattı Projesi" kapsamında belirlenen taşınmazların Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi tarafından kamulaştırılması kararlaştırıldı.

Kayseri Kocasinan Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin faaliyete geçirilmesi için bazı taşınmazlar, Kayseri Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından kamulaştırılacak.

Alayunt-Afyon-Konya hattının alt ve üstyapı yapım işi kapsamında Konya, Afyonkarahisar ve Kütahya'daki bazı taşınmazlar, bölgenin demir yolu altyapısının kalite ve kapasitesini, acil durum müdahale imkanlarını ve trafik güvenliğini  artırmak için Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından kamulaştırılacak.

Cumhuriyet'te yer alan detaylara göre, Uygar RES elektrik üretim tesisinin yapımı için Manisa ve İzmir'de yer alan bazı taşınmazların Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından kamulaştırılmasına karar verildi.

Bazı taşınmazlar için acele kamulaştırma kararı Resmi Gazete de yayımlandı!

ARSA KARŞILIĞI VATANDAŞLIK

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla döviz karşılığı Türk vatandaşlığı alımına dair yeni karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Yeni kararla beraber artık arsa alanlar da vatandaş olabilecek.

Kulis bilgisine göre Yabancıya vatandaşlık amaçlı konut satışında alt sınır sene başından itibaren, 400 bin dolardan 600 bin dolara arttırılacak.

Göç İdaresi Başkanlığı tarafından 16 Ekim 2023 tarihinde gerçekleştirilen bir düzenlemeyle, yabancıya ikamet amaçlı konut satışında alt sınır 75 bin dolardan 200 bin dolara çıkarılmıştı.

Geçen sene haziran ayında yapılan son düzenlemeyle 400 bin dolar değerinde gayrimenkul satın alan yabancılar, doğrudan Türk vatandaşlığına başvurma hakkı kazanıyor. Vatandaşlık için gayrimenkul alımlarında gerekli olan bedel Eylül 2018'den itibaren 1 milyon dolardan 250 bine düşürülmüş, gelen tepkilerin üzerine geçen sene 400 bin dolara çıkarılmıştı.

Tapusu olanlar dikkat! Bu ayrıntıyı gözden kaçıranlar evsiz, arsasız kalabilir!

Meriç üzerine yapılacak ikinci köprü İpsala-Kipi geçişini hızlandıracak...


Geri Dön