28 / 04 / 2024

Meriç üzerine yapılacak ikinci köprü İpsala-Kipi geçişini hızlandıracak...

Meriç üzerine yapılacak ikinci köprü İpsala-Kipi geçişini hızlandıracak...

İpsala ile Kipi (Bahçeköy) sınır kapıları arasında yer alan Meriç Nehri üzerinde yapılması hedeflenen ikinci köprünün, geçişleri hızlandıracağı kaydedildi. İşte haberin ayrıntıları...



İpsala ve Kipi sınır kapıları arasında yer alan 1958 snesinde yapılmış olan köprüde yükselen taşıt trafiği nedeni ile ulaşımın aksaması üzerine Türkiye ile Yunanistan 2004 senesinde sınır kapıları arasında ikinci bir köprü yapmaya karar verdi.

2014 senesinde de iki ülke arasında köprünün yeri ve konumunun belirlendiği bir protokol imzalandı. Gelecek sene yapımına başlanması beklenen köprünün çift gidiş geliş şeklinde dört şerit olarak yapılması planlanıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen hafta Türkiye-Yunanistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi'nin beşinci toplantısı kapsamında resmi ziyaret gerçekleştirdiği ve Yunanistan'da Başbakan Kiryakos Miçotakis ile görüşmesi sırasında da gündeme gelen projenin öneminin ne kadar çok olduğu vurgulanarak belirtilmişti.

Meriç üzerine yapılacak ikinci köprü İpsala-Kipi geçişini hızlandıracak...

MEVCUT KÖPRÜ YETERSİZ

İki sınır kapısı arasında yer alan mevcut köprü, artan trafik nedeniyle yetersiz kalıyor. İki tır aynı anda köprüden geçemediği için özellikle lojistik şirketleri zaman kaybı yaşıyor.

İpsala Sınır Kapısı'ndan Kipi Sınır Kapısı'na 1,5 kilometre mesafede yapılması planlanan köprülü ikinci kara yolu hem yolcu geçişi hem de yük taşımacılığını hızlandıracak.

Fransa'ya yük taşıyan tır sürücüsü Sinan Karlıtepe, İpsala ve Kipi sınır kapıları arasındaki köprünün yetersizliği nedeni ile tır sürücülerinin çok zaman kaybettiğini belirtti. Buna göre, yeni köprünün lojistik sektörüne hız kazandıracağını özellikle vurgulayan Karlıtepe, "Planlanan köprü geliş-gidiş olacağı için yoğunluğumuz azalacak. Yoğunluğumuz azaldığından geçişlerimiz daha rahat olacak. Sınır kapılarında bekleme süremiz düşecek." diye konuştu. Almanya'ya yük taşıyan Uğur Bağcı da yeni köprüyle bekleme sürelerinde azalma olacağı için yeni köprü fikrini faydalı bulduğunu da belirtti.

Edirne Meriç Köprüsü'nün restorasyonu bitti!

Meriç ve Tunca köprüleri restorasyona alınacak!

Edirne'deki Meriç ve Tunca köprüleri onarılacak!


Geri Dön