29 / 04 / 2024

BDDK ve SPK, 2 yılda İstanbul'a taşınacak

BDDK ve SPK, 2 yılda İstanbul'a taşınacak

Kamu bankalarının ardından Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ve Sermaye Piyasası Kurulu da (SPK) İstanbul'a taşınıyor...



Nakil işlemleri 2 yıl içinde tamamlanacak. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, 'torba tasarı' olarak adlandırılan ve bazı kanunlarda değişiklik öngören düzenlemenin 8 maddesi daha kabul edildi. Buna göre BDDK ile SPK'nın iki yıl içinde merkezlerini İstanbul'a taşıması öngörülüyor. Bakanlar Kurulu isterse bu süreyi uzatabilecek. Kurul, yurt içinde ve yurtdışında gerekli gördüğü yerlere temsilcilikler de açabilecek.

SPK Başkanı Vedat Akgiray, taşınma konusunun kendileri açısından siyasi yönü olmadığını söyledi. İstanbul'a taşınmaları durumunda muhtemel krizleri daha iyi görebileceklerini belirten Akgiray, "İstanbul'a taşınmak bu açıdan önemli. Piyasayı gözetenlerin, piyasayı yerinde görmesi lazım." dedi. Akgiray, işlerinin çoğunun İstanbul'da olduğunu ve kurum çalışanlarının her seferinde Ankara'dan İstanbul'a gitmesinin masrafları artırdığını ifade ederek, "Şu anda 150 çalışanımız İstanbul'da, 400 çalışanımız da Ankara'da. Tasarı yasalaşırsa tam tersi olacak." diye konuştu.
Zaman
 


Geri Dön