02 / 05 / 2024

 BDDK'dan konut kredi ödemelerine kolaylık!

 BDDK'dan konut kredi ödemelerine kolaylık!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), konut kredisi ödemelerinde 90 günlük gecikme süresinin 180 güne çıkarılacağını açıkladı.



Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle vatandaşın ve reel sektörün finansman koşullarını kolaylaştırmak amacıyla uygulanan tedbirlere devam edilmesi yönünde karar aldı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; BDDK, Kurul kararlarını internet sitesinde yayımlandı.

Buna göre; yeniden yapılandırılmış konut kredilerin geri ödemesindeki koşullar için kolaylık devam edecek. 90 günlük gecikme süresinin 180 güne çıkarılmasına benzer şekilde, bir yıllık izleme süresi içerisinde anapara ve/veya faiz ödemesi 30 günden fazla geciken ya da bu süre içinde bir kez daha yeniden yapılandırmaya tabi tutulan kredilerin Üçüncü Grup'ta sınıflandırılma şartı 30 Haziran 2021'e kadar uygulanmayacak.

Düzenlemeler, konut kredilerinin yanı sıra taşıt, ihtiyaç ve tüketici kredileri ile tüm ticari kredi türlerini kapsıyor.

Diğer yandan, bankacılık sektörünün mali bünyesine ilişkin resmin daha şeffaf bir şekilde analiz edilmesini ve olası risklerin daha etkin bir şekilde yönetilebilmesini teminen belirli düzenlemelere ise 31 Aralık 2020'den itibaren son verilecek.

Tüketici kredilerinin 279 milyar 752 milyon lirası konut!


Geri Dön