05 / 05 / 2024

BDDK'dan koronavirüs nedeniyle esneklik kararı!

BDDK'dan koronavirüs nedeniyle esneklik kararı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sebebiyle vatandaşın ve reel sektörün finansman koşullarını kolaylaştırmak için tedbir kararları aldı.



Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sebebiyle vatandaşın ve reel sektörün finansman koşullarını kolaylaştırmak için bazı tedbir kararları aldı.

BDDK tarafından alınan kararlara göre, kredi ödemelerindeki gecikmelere esneklik tanınarak, gecikmeye giren krediler takip hesaplarına aktarılmadan önce 90 gün yerine 180 gün beklenecek.

Sputniknews'te yer alan habere göre, uygulama ihtiyaç kredilerinin yanı sıra taşıt, konut ve tüketici kredileri ile tüm ticari kredi türlerini de kapsıyor.

Yeniden yapılandırılmış kredilerin geri ödemesindeki koşullar için de bazı kolaylıklar sağlandı. 90 günlük gecikme süresinin 180 güne çıkarılmasına benzer biçimde, bir senelik izleme süresi içerisinde anapara ve/veya faiz ödemesi otuz günden fazla geciken ya da bu süre içinde bir kez daha yeniden yapılandırmaya tabi tutulan kredilerin Üçüncü Grupta sınıflandırılma şartı da kaldırıldı.

Uygulamalar, 31 Aralık 2020 tarihine kadar geçerli olacak.


Geri Dön