17 / 05 / 2024

Bebek'te kriz yok!

Bebek'te kriz yok!

Habertürk Gazetesi yazarı Esen Evran krizin uğramadığı Bebek semtini ele aldı



Magazin sayfalarının son dönemdeki gözdesi Bebek'e, bir de ekonomi gazetesi gözünden bakayım istedim. Ve bir Salı günü öğle saatlerinden başlayarak, bu cıvıltılı mekanı, dükkanlarını gezdim. Diğer caddelerdeki kriz molasından eser yok Bebek'te. Mağaza açarken kılı kırk yaran Emir Yargıcı örneğin, -üstelik tam karşısında aksesuar mağazası varken- For You'dan boşalan dükkanı hemen kapmış. Geçtiğimiz haftalarda mağazayı açtı, söylenenler doğruysa 115 metrekare mağazayı 17 bin lira kirayla tutmuş ki herkes "ucuz" diyor, "Orası 25 bin lira yapardı normal zamanda."

Biliyorsunuz Armutlu'daki Dükkan'ın kurucusu Emre Mermer, Bebek'te hamburgerci açtı, her zaman tıklım tıklım. 20 metrekarelik Dükkan Burger'in kirası 8 bin liraymış. Bebek Otel'in yanı başında, Kuveytli perakende grubu Al Shaya'ya ait tarihi binada bir faaliyet olamamış, bina şimdi 6.5 milyon dolara satışa çıkmış.

Bir semti en iyi emlakçılar bilir. Re/Max Bebek Ofisi'nde, 17 yıllık Bebekli Ahmet Cevat Kadılar anlattı. Sadece Re/Max'ın elinde 3 bin kişilik liste varmış. Neredeyse bütün hazırgiyimciler, restoran zincirleri, "Bebek'te biri çıksa da ben mekan açsam" diye bekliyormuş.

Peki nedir bu semtin kerameti? Cevat Kadılar, son 3 yıldır popülerliği artan semtte aktif olarak 45 dükkan olduğunu anlatıyor. Yeni yapılaşma olmaması, yani arzın kısıtlı olması talebi hep arzın önünde göüren başlıca neden. İkincisi İstanbul'un pek çok patronu bu semtteki Ayşe Sultan Korusu, Eliyeşil Korusu gibi yerlerde yaşıyor. Genç profesyoneller içinse Bebek'e yaşamak bir statü göstergesi. İşe tüm bunlar, zaten arz olmayan bir semtteki mekanları da değerli kılıyor ve ticaret sokak arasına doğru ilerliyor.
Gazete Habertürk


Geri Dön