Genel

Bedelli askerlik affı Resmi Gazete'de yayımlandı! 2022 bedelli askerlik ücreti ne kadar oldu? İşte detaylar…

"Askeri Ceza Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun", Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından yürürlüğe girdi. Yoklama kaçağı, saklı ya da bakaya olup bedelli askerlik hizmetinden faydalanamayanlar da artık bedelli askerlikten yararlanabilecek. İşte detaylar...Yoklama kaçağı, saklı ya da bakaya olup bedelli askerlik hizmetinden faydalanamayanlar da artık bedelli askerlikten yararlanabilecek

"Askeri Ceza Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun", Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından yürürlüğe girdi. Yoklama kaçağı, saklı ya da bakaya olup bedelli askerlik hizmetinden faydalanamayanlar da artık bedelli askerlikten yararlanabilecek. Hakkında askerliğe elverişli kararı verilen kişiler, bedelli askerlikten yararlandırılacak. Ödenecek olan bedel, ödemenin yapıldığı gün geçerli olan memur aylık kat sayısı dikkate alınarak hesaplanacak. Seçimden sonra bedelli askerlikten yararlanma hakkı elde edip de vazgeçenlere ise yeni bir hak verilmeyecek.

Bedelli askerlik ücreti resmen belli oldu! Bedelli askerliğe zam geldi mi? Bedelli askerlik ücreti Temmuz 2022 kaç lira?

550 bin yoklama kaçağı merakla bekliyordu! 2022 bedelli askerlik ücreti dudak uçuklattı

Bedelli askerlik düzenlemesi TBMM’den geçti! İşte kabul edilen düzenlemenin detayları…