28 / 04 / 2024

Bedelli askerlik ücreti açıklandı!

Bedelli askerlik ücreti açıklandı!

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), yeni bedelli askerlik ücreti ile ilgili ücret açıklamasını kaydetti. İşte haberin merak ile beklenen detayları...



Milli Savunma Bakanlığı (MSB), yeni bedelli askerlik ücreti ile ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından belirlenen Mali ve Sosyal Haklar genelgesinin yayımlandığını duyurdu.

Buna göre bedelli askerlik tutarı 182 bin 609 lira 4 kuruş olduğu bildirildi.  Millî Savunma Bakanlığı'nın yaptığı çalışmalar doğrultusunda Haftalık Basın Bilgilendirme Toplantısında açıklama yapan  Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk yeni rakamın  182 bin 9 lira 4 kuruş olduğunu kaydederek "Bilindiği üzere ‘Bedelli Askerlik’ tutarı, daha önce yapılan düzenleme ile memur maaş katsayısındaki artış oranına sabitlenmiş ve miktar konusundaki belirsizlik ortadan kaldırılmıştı" dedi.

Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, 8 Ocak 2024 tarihinden itibaren bedelli askerlik müracaat işlemlerinin başladığını da kaydetti. 

BEDELLİ ASKERLİK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR VE SON GÜN NE ZAMAN?

2023 senesi bedelli askerlik başvuruları 29 Aralık 2023 tarihinde sona erecek Müracaat işlemi; yükümlülerin yılın son mesai günü mesai bitimine kadar yoklamalarını yaptırmalarını, bedelli askerlik tercihinde bulunarak ödeme yapmalarını kapsamaktadır. Belirlenen  bu tarihten öncesi için  bedelli askerliğe müracaat edecek yükümlülerin yoklamalarını yaptırmaları ve daha sonra  "Askerliğe Elverişlidir" sağlık kararı almaları önem taşımaktadır.

Bedelli askerlik ücreti açıklandı!

BEDELLİ ASKERLİK SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Öte yanda. bedelli askerlikten yararlanacak olan bu  yükümlülerin kimlikleri, celp ve sevk dönemleri ile temel askerlik eğitimini yapacakları birlikleri 2024 senesi Ocak ayında e-Devlet ve askerlik şubelerinden açıklanacaktır.

BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ TAKSİT YAPILIYOR MU?

Buna göre, 7179 sayılı Askeralma Kanunu 9'uncu maddesi kapsamında ve  Askeralma Yönetmeliği'nin 61'inci maddesi gereğince bedelli askerlik hizmeti yapmak için belirlenen tutarlar peşin olarak ödenmektedir.

65 yaş aylığı, engelli maaşı, kıdem tazminatı tam bu kadar oldu! Şimdi yüzde 49,25 zamlı maaşlarınıza bakın! 

2024 bedelli askerlik ücreti 182 bin 608 TL oldu!

2024 bedelli askerlik 3 Ocak'ta belli olacak!

2024 zamlı bedelli askerlik ücreti belli oldu mu?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön