28 / 04 / 2024

2024 bedelli askerlik 3 Ocak'ta belli olacak!

2024 bedelli askerlik 3 Ocak'ta belli olacak!

3 Ocak 2024'te enflasyon rakamlarının belli olması ile beraber 2024 senesi için geçerli olacak bedelli askerlik tutarının da belirleneceği kaydedildi. İşte haberin detayları...



2023'ün Ocak-Haziran döneminde 104 bin 84 Türk Lirası olan bedelli askerlik rakamı, Temmuz ve Aralık dönemi için 122 bin 351 Türk Lirası olarak kaydedilmişti. Bedelli askerlik tutarı, geçmişte yapılan düzenleme ile memur maaş katsayısındaki orana sabitlendi. Memurlara yüzde 50 zam gelmesi halinde bedelli askerlik fiyatının ise 183 bin 526 Türk Lirası olacağı öngörülüyor.

Memur maaşının belli olmasından sonra da bedelli askerlik için bir genelge yayımlanması bekleniyor. O genelge ile yeni bedelli askerlik ücreti netleşmiş olacak. Oranlara göre yapılan hesaplamalar ise şu şekilde belirtildi. 

Bedelli askerlik fiyatına yüzde 30 zam gelmesi halinde ücretin 159.056 Türk Lirası olması bekleniyor.

Yüzde 40 zam yapılması durumunda ise bedelli askerlik tutarı 171.291  Türk Lirası lira olabilir.

Yüzde 50 zam yaşanması halinde ise toplam ödeme tutarı 183.526  Türk Lirası olacak.

 2024 bedelli askerlik 3 Ocak ta belli olacak!

BEDELLİ ASKERLİK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? 

Buna göre, 2023 yılı bedelli askerlik başvuruları 29 Aralık 2023 tarihinde sona ermiştir. Müracaat işlemi; yükümlülerin senenin son mesai günü mesai bitimine kadar yoklamalarını yaptırmalarını, bedelli askerlik tercihinde bulunarak ödeme yapmalarını kapsamaktadır. Kaydedilen bu tarihten öncesi için  bedelli askerliğe müracaat edecek yükümlülerin yoklamalarını yaptırmaları ve daha sonra  "Askerliğe Elverişlidir" sağlık kararı almaları önemlidir.

BEDELLİ ASKERLİK SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Öte yanda. bedelli askerlikten yararlanacak olan bu  yükümlülerin kimlikleri, celp ve sevk dönemleri ile temel askerlik eğitimini yapacakları birlikleri 2024 senesi Ocak ayında e-Devlet ve askerlik şubelerinden açıklanacaktır.

BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ TAKSİT YAPILIYOR MU?

7179 sayılı Askeralma Kanunu 9'uncu maddesi ve Askeralma Yönetmeliği'nin 61'inci maddesi gereğince bedelli askerlik hizmeti için belirlenen tutarlar peşin olarak ödenmekte olup taksit yapılmamaktadır.

2024 zamlı bedelli askerlik ücreti belli oldu mu?

2024 bedelli askerlik ücretleri belli oldu mu?  

Bedelli askerlik ücreti açıklandı: Tam 122 bin 351 TL ödenecek! Başvurular başladı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön