28 / 04 / 2024

Bekir Bozdağ: Üniversitelerde cami fikri doğru!

Bekir Bozdağ: Üniversitelerde cami fikri doğru!

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, üniversitelerin büyük kısmında cami bulunduğunu belirterek, olmayanlara yapılmasının da doğru bir adım olduğunu söyledi



Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, yürürlüğe giren ''3. Yargı Paketi'' ile tutuklu milletvekillerinin tahliye edileceği beklentilerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.


Bozdağ, ''Tutuklama kararı veya tahliye kararı vermek, tamamen mahkemelerin takdirinde olan bir konudur. Yapılan düzenlemeler usulü düzenlemeler olup, zorunlu emir mahiyetinde bir düzenleme değildir. Zorunlu emir niteliğinde bir düzenleme yok'' diye konuştu.

 

Üniversitelere cami yapılması doğru


Üniversite yerleşkelerine cami yapılması konusundaki bir soru üzerine Bozdağ, ''Türkiye'nin üniversitelerinin büyük bir kısmında bildiğim kadarıyla camiler var, olmayanlara da yapılıyor. Üniversitelerimizde okuyan öğrencilerin, akademisyen kadronun veya diğer personelin ibadet ihtiyaçlarını karşılamak, zaten vazifemizdir. Üniversitelere cami yapılması doğru bir adımdır'' diye konuştu.

 

Almanya'daki sünnet yasağı kararını da değerlendiren Bozdağ, Alman mahkemesinin bu konudaki kararının insan haklarına ve laiklik ilkesine aykırı olduğunu kaydetti.




Geri Dön