28 / 04 / 2024

İBB: Kumburgaz köprülü kavşak inşaatı iddiaları doğru değil

İBB: Kumburgaz köprülü kavşak inşaatı iddiaları doğru değil

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Kumburgaz'da kanalizasyon ana lağım künklerinin köprülü kavşak inşaatı sırasında tahrip edildiği iddialarının doğru olmadığını bildirdi



İBB'den, bir gazetede yer alan "Kumburgaz'da Kanalizasyon Skandalı" başlıklı habere ilişkin yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi: "Kumburgaz Köprülü kavşak tamamlama inşaatı çalışmaları kapsamında söz konusu atıksu hattının kodu düşürülmüştür. Kodu düşürülen hatta, çeşitli nedenlerden dolayı tıkanma problemi olduğu tespit edilmiştir. Sızıntının uzun zamandan beri devam ettiği saptanmıştır. Hattın, çeşitli tekstil malzemeleri (yastık, yorgan vb) ve kum birikintileri nedeniyle tıkandığı belirlenmiştir.

İnşaat sırasında ana lağım künklerinin tahrip edildiği iddiası doğru değildir. Problemin tespit edilmesinin hemen ardından söz konusu alana 'geçici bir süre denize girilmemesi' konusunda uyarı levhaları konulmuştur. Kanal içinin temizlenebilmesi için gerekli ekipman ve teknik ekipler oluşturulmuştur. Hattın, kum altındaki bölümünün daha dayanıklı olabilmesi için bir kısmının yeniden döşenmesine karar verilmiştir. İSKİ ile koordinasyon kurularak hattın yeniden imal edilmesi için ölçüm ve çalışmalara başlanmıştır. Çalışmalar bir kaç gün içerisinde tamamlanacaktır."
AA


Geri Dön