23 / 12 / 2024

Bekir Yener Yıldırım yeniden TDUB Yönetim Kurulu Başkanlığı'na seçildi!

Bekir Yener Yıldırım yeniden TDUB Yönetim Kurulu Başkanlığı'na seçildi!

Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği’nin (TDUB) 26 Eylül 2014 günü gerçekleşen 5. Olağan Genel Kurul toplantısında yapılan seçimde, yeni yönetim ve denetim kurulu ile disiplin komitesi üyeleri belirlendi...



Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği’nin (TDUB) 26 Eylül 2014 günü gerçekleşen 5. Olağan Genel Kurul toplantısında yapılan seçimde, yeni yönetim ve denetim kurulu ile disiplin komitesi üyeleri belirlendi. Yeni yönetimin 2 Ekim Perşembe günü gerçekleştirdiği ilk toplantıda ise, bir önceki dönemde de başkan olan Bekir Yener Yıldırım, yeniden TDUB Yönetim Kurulu Başkanlığı’na ve Birlik Başkanlığı’na seçildi.


Yüksek Seçim Kurulu gözetiminde yapılan seçimlerde Yönetim Kurulu’na; değerleme sorumlu değerleme uzmanı kategorisinden Ekol Gayrimenkul Değerleme A.Ş.’den Deniz Arslan, değerleme şirketlerinde tam zamanlı çalışan değerleme uzmanı kategorisinden Eva Gayrimenkul Değerleme A.Ş.’den Deniz Şahinkaya, tüzel kişi değerleme kuruluşu kategorisinden TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş. ile Çınar Taşınmaz Değerleme A.Ş. tüzel kişi üye olarak seçildi. Bağımsız yönetim kurulu üyeliklerine ise Prof. Dr. Harun Tanrıvermiş ile Doç. Dr. Ali Hepşen seçildiler. Denetleme Kuruluna ise Şinasi Bayraktar, Aykut Dilibal ve Nihat Yerci, Disiplin Komitesine ise Kemal Cem Onursal, Aysel Aktan ve Bilgin Koluaçık seçildi. Gerçekleştirilen seçimlerde seçilen tüm üyeler 2 yıl süre ile görev yapacaklar. 


Yeniden başkanlık görevine seçilen Bekir Yener Yıldırım; “Kurumsal ve yasal altyapısı 2010’lı yıllardan itibaren tamamlanmış çok genç bir sektör olmasına rağmen, bugün yaklaşık 10 bin kişiye istihdam sağlayan ve yıllık cirosu 150 milyon dolara ulaşmış olan değerleme sektörünün ülkemizdeki performansı göz dolduruyor. Ülkemizde bir gayrimenkulün değerinin bağımsız, bilimsel ve tarafsız bir meslek topluluğu tarafından belirlenmesi ihtiyacının genişleyerek süreceğini, bu boyutuyla da değerleme sektörünün hızlı büyümesini sürdüreceğini tahmin ediyoruz. Konut, ticari binalar, arsa, arazi gibi temel gayrimenkul sınıflarının yanı sıra oteller, hastaneler, fabrikalar, her türlü sanayi tesisleri, enerji santralleri, barajlar, rafineriler, madenler, akaryakıt istasyonları gibi nitelikli taşınmazlar ile kentsel dönüşüm kapsamındaki alanlar, üst hakkı/intifa hakkı değerlemesi gibi özel uzmanlık isteyen alanlarda da değerleme yetkinliğinin artmış ve faaliyetlerin genişlemiş olması değerleme uzmanları ve kuruluşlarının önemini her geçen daha da arttırıyor.  Birlik olarak, yönetime seçilen yeni arkadaşlarımızla birlikte sektörü bulunduğu noktadan daha da yukarılara taşımak için  çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz” şeklinde konuştu. 



Geri Dön