01 / 05 / 2024

Beklenen gün geldi! Altında yarın yer yerinden oynayacak!

Beklenen gün geldi! Altında yarın yer yerinden oynayacak!

Altın fiyatlarında yaşanan son gelişmeler vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Yarın açıklanması beklenen ABD  eylül ayı enflasyon verilerinin ardından altın piyasasının nasıl tepki vereceği ise merak konusu… İşte detaylar…



Beklenen gün geldi! Altında yarın yer yerinden oynayacak!

GÖZLER ABD’DEN GELECEK AÇIKLAMADA

Ancak ABD’den yarın Türkiye saati ile 15.30'da açıklanacak enflasyon verileri para politikasının seyri açısından önem taşıyor.

Gerçekleştirilen son üç toplantıda 75 baz puan faiz artışına giden Fed'in, enflasyonda önemli bir gerileme gözlenmemesi halinde kasımda da aynı büyüklükte bir adım atmasına kesin gözüyle bakılıyor.

ABD'de Ağustos ayında yüzde 0,1 artan TÜFE’nin, Eylül ayında da yüzde 0,2'lik yükseliş kaydetmesi bekleniyor.

Ağustos ayında yıllık bazda yüzde 8,3 olan enflasyonun Eylül ayında yüzde 8,1'e gerilemesi, çekirdek enflasyonun ise aynı dönemde yüzde 6,3'ten yüzde 6,5'e yükselmesi öngörülüyor.

Bir diğer yandan, yarın açıklanacak haftalık işsizlik başvurularının ise 225 bine yükseleceği tahmin ediliyor. Açıklanması beklenen söz konusu veri geçen hafta 219 bin kişi ile beklentilerin üstünde çıkmıştı.

Analistler, ABD'de iş gücü piyasasının Fed'in agresif faiz artışlarına direnç gösterdiğine dikkat çekti  ve yarın açıklanacak olan enflasyon verilerinin bankanın bundan sonraki süreçte uygulayacağı politikayla ilgili önemli ipuçları vereceğini bildirdi.

ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM

Gram altın şu dakikalar da alış 1.001,66 TL’den işlem görürken, gram altının satışı ise 1.014,06 TL’den işlem görüyor.

Çeyrek fiyatları şu dakikalarda alış 1.639 TL’den işlem görürken, çeyrek satış  fiyatları ise 1.657 TL’den işlem görüyor.

Yarım altı fiyatları şu dakikalarda alış 3.272 TL’den işlem görürken, yarım altın satış fiyatları ise 3.313 TL’den işlem görüyor.

Ata altın fiyatları şu dakikalarda 6.715 TL’den işlem görürken, ata altın satış fiyatları 6.779 TL’den işlem görüyor.

Bütçe dostu Samsung Galaxy A04S indirimli fiyatıyla Teknosa’da İşte 12 Ekim 2022 fiyat listesi…

QNB Finansbank'tan dev kampanya! 31 Ekim’e kadar başvuran herkes faydalanacak!

Altında rekor fiyat için tarih verildi! Şimdi almayan bin pişman olacak!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön