01 / 05 / 2024

İnönü Stadı'na yarısı yer altında, yarısı üstte çılgın proje!

İnönü Stadı'na yarısı yer altında, yarısı üstte çılgın proje!

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Beşiktaş taraftarlarına müjde vererek, "Stadın yarısı yer altında, yarısı yer üstünde bir projemiz var. Seyirci stada girdiğinde trübünün yarısı asağıda olacak. Maliyetini hesaplıyoruz. Uygunsa yapacağız" dedi...



Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Süper Lig kulüplerine stat müjdesi verdi. TRT Spor'da Basın Tribünü programına katılan Kılıç, özellikle Beşiktaşlılar'ı sevindirecek açıklamalarda bulundu. İşte Bakan Kılıç'ın yeni İnönü projesi ile ilgili sözleri: "İnönü Stadı mimari bir harika değil ama mimari bir mucize. Genişleme çabasında yer altına inilerek tribünler aşağıya indirildi. Bu mimarı anlamda ilham verdi. Stadyumlar yer üstü kütleler. Acaba yarısı yer altında, yarısı yer üstünde fikri olabilir mi dedik. Yeni yapacağımız stadyum projelerinden birini (İnönü'yü kastederek) bu fikirle çalıştırıyorum. Seyirci girdiğinde tam yarı tribünde olacak. Böylece beton kütle minimum düzeye inecek. Ama maliyet hesabı yaptırıyorum. Çünkü hafriyat arttıkça yeraltındaki beton imalatı artacak. Maliyeti imkansız olursa buna girmeyiz.

MÜHENDİSLİK HARİKASI VAR
Orada yeni stadyum yapılmasına Çarşı grubu ne kadar taraftarsa bende o kadar taraftarım. Yıldırım Demirören'den daha az istekli değilim. Ama tabi tarihi doku ve Dolmabahçe Sarayı'yla ilgili bir takım kaygılar var. Her şeye rağmen mühendislik harikaları da var. Beşiktaş taraftarlarının ümitleri tükenmesin, o yapı geleceğin İstanbul'unun kaldıramayacağı bir yapı haline geldi. Ortak bir çözüm üretilebilir."

ANTALYA'DA REAL MAÇ
Yeni stat projeleri kapsamında ilk sırayı 2013'te Akdeniz Oyunları nedeniyle Mersin'e verdik, ikinci sıra Ankara'yı hedefliyoruz. Ankara'da yer aranıyor. Sonra Antalya var. Eski stadı restore etmek fikri var. Gaziantep, Malatya ve Samsunda çalışmalara başladık. Başbakanımın nerede söz verdiyse orada bu stadyumlar gerçekleştirilecek. Düşünün Fenerbahçe, Antalya'da Real Madrid Antalyada, orada oynayacaklar ve bilet geliri Antalyaspora kalacak. Stadları şehir merkezlerinden dışarılara taşıyoruz. Çünkü şehir içinde artık trafik kaldırmıyor.
Akşam


Geri Dön