03 / 05 / 2024

Beklenen haber geldi! %100 elektrikli Citroen yakında Türkiye’de

Beklenen haber geldi! %100 elektrikli Citroen yakında Türkiye’de

Otomotiv pazarında önemli yer sahibi olan Cütroen Elektrikli Citroen e-C4 için önce 2022'nin ilk çeyreğinde çıkcağını duyurdu. Ancak söylenenin aksine tanıtım sonbahara ertelendi derken yeni tarih nihayet belli oldu. e-C4 önümüzdeki ekim ayında Türkiye'de satışa sunulacağı duyruldu.



Otomotiv tutkunlarının yakında takip ettiği markalardan olan Citroen, C4 modelinin tamamen elektrikli versiyonu ë-C4’ü ekim ayında Türkiye'de yollara çıkarmak için geri sayım başlattı.Artan yakıt fiyatlarının ardından rakiplerine ayak uyduran Elektrikli Citroen ë-C4, hafif 50 kWsa bataryayı 100 kW DC hızlı şarj desteği gücüyle birleştiriyor ve 350 km (WLTP döngüsü) menziliyle günlük kullanım dışında uzun yolculukları da daha konforlu bir sürüş keyfi sunuyor..

Peki Citroen e-C4 ün öne çıkan özellikleri neler?

Yeni nesil otomobil olan Citroen ë-C4, 100 kW hızlı şarjı destekleyen bataryası sayesinde sadece 30 dakika gibi kısa bir sürede bataryanın 80%’e kadar şarj olması göze çarpan ilk özelliklerden.Ayrıca elektrikli araçlarda lityum-iyon piller kullanıldığı için, hızlı şarj (DC) ile dolum hızı, şarjın başlangıcında, sonuna göre daha hızlı şarj edilebiliyor. Bu sayede, bataryanın tamamen dolmasını beklemek yerine bataryayı 80%’e kadar şarj ederek yola çıkmak daha avantajlı hale geliyor..Beklenen haber geldi! %100 elektrikli Citroen yakında Türkiye’de


Geri Dön