Beklenen İstanbul depreminin büyüklüğü 7.9'u bulabilir! Japon uzman bu 7 ilçeyi uyardı: Binalarda çok hasar olacak!
Japon Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki, beklenen büyük İstanbul depremi ile ilgili çarpıcı bir son dakika açıklamasında bulundu ve 7 ilçeyi uyardı. İşte uzman isimin o açıklaması...
6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerde yaşanan kayıplar, Türkiye'nin deprem ülkesi olduğu gerçeğini bir defa daha gözler önüne serdi.
Asrın felaketi olarak nitelendirilen ve 11 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra, büyük depremin beklendiği İstanbul sık sık gündem olmaya başladı.
Uzman isimler sık sık olası büyük İstanbul depremi ile ilgili uyarılarda bulunurken, bir son dakika açıklaması da Japon Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki'den geldi.
CNN Türk'te yer alan habere göre, Japon Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki, İstanbul'da deprem riskinin en yüksek olduğu ilçeleri tek tek sıraladı.
Sadece birkaç saniye içinde yıkım, acı ve gözyaşı. Depremin bilançosu hep aynı oluyor. 6 Şubat'ta Türkiye tarihinin en yıkıcı deprem felaketi ile karşı karşıya kaldı. Gözler şimdi çok uzun senelerdir dillendirilen o büyük İstanbul depremine çevrildi.
Uzman isimler, Marmara'da meydana gelebilecek 7 büyüklüğündeki olası bir depremde etkilenecek ilçeler arasında ilk sırada Zeytinburnu, Avcılar, Büyükçekmece, Ataköy, Büyükçekmece'yi gösteriyor.
Japon Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki, yaptığı son dakika açıklamasında "7.6, 7.9' kadar gidebilir diye ben söylüyorum. Deprem geliyor. 1 sene sonra, 1 ay sonra hatta 1 hafta sonra da olabilir" ifadelerine yer verdi.
Riskin en yüksek olduğu bölgeleri Atatürk Havalimanı, Zeytinburnu, Küçükçekmece, Avcılar, Büyükçekmece ve Fatih tarafı olarak sıralayan Yoshinori Moriwaki, buralarda yumuşak zeminler olduğunun altını çizdi.
Yoshinori Moriwaki, Anadolu Yakası'nda da Tuzla, Pendik, deniz kenarı taraflarının riskli olduğuna vurgu yaptı.
Yoshinori Moriwaki, neden bu ilçelerin risk altında olduğu ile ilgili de açıklamada bulundu. "99 depreminde de bunu gördük. buralarda sallantı çok oldu. Zemin yumuşak ise sıkıntı. Hatay kötü, neden? Zemin yumuşak olduğu için. Bu binalar yapışık ve hepsi 2000'den önce yapıldı" diyen Moriwaki, bu binalarda çok hasar olacağının altını çizdi.
Kentsel dönüşümün acilen yapılması gerektiğini aktaran Moriwaki, "Cumhurbaşkanı yardımcısı da Çevre Bakanı da söyledi bunu, acilen yapmak lazım" diyerek açıklamasını tamamladı.
Ticaret Bakanı Bolat resmen açıkladı! Suudi Arabistan’la ticarette iş birliği!
Aile konutu şerhi nedir, nasıl konulur?