03 / 05 / 2024

Ticaret Bakanı Bolat resmen açıkladı! Suudi Arabistan’la ticarette iş birliği!

Ticaret Bakanı Bolat resmen açıkladı! Suudi Arabistan’la ticarette iş birliği!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, “Tek Dünya, Tek Aile, Tek Gelecek” temasıyla Hindistan’ın ev sahipliğinde düzenlenen G20 Zirvesi’ne katıldı. Bakan Bolat, Ticaret ve Yatırım Bakanları Toplantısı’nda diğer ülkelerden mevkidaşları ile görüşmeler yaptı.



Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, programın açılış oturumuna katılım sağlayan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye adına güncel global problemlerin çözüme kavuşmasında kapsayıcı büyüme ve insani gelişmenin önemine değindi. Suudi Arabistan Ticaret Bakanı Macid bin Abdullah AI Kasabi ile görüşme gerçekleştiren Bakan Bolat, ikili ticaret, müteahhitlik hizmetleri, Suudi Arabistan’ın 2030 yılı vizyonu çerçevesindeki iş birliği fırsatları gibi konular ile ilgili atılabilecek somut adımları değerlendirdiklerine vurgu yaptı. Bakan Bolat, Suudi Arabistan ile gerçekleştirilen ikili ilişkilere değinerek, “Suudi Arabistan’a kırmızı et, beyaz et, süt ürünleri ihracatı ve bunun yanı sıra, teminat mektupları kabulü kapsamında problemler çözüme kavuşturuldu. Bu kapsamda, ticari ilişkilerimizi daha da geliştireceğimize inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

 Ticaret Bakanı Bolat resmen açıkladı! Suudi Arabistan’la ticarette iş birliği!

‘YAKIN ÇALIŞACAĞIZ’

Fransa Dış Ticaret ve Yatırımlar Bakanı Olivier Becht ile de bir görüşme gerçekleştiren Ticaret Bakanı Ömer Bolat, 2024 yılı başında Ekonomik ve Ticari Ortaklık Komitesi (JETCO) toplantısını ve iş insanları forumunu Türkiye’de yapmak için ortak paydada buluştuklarını söyledi. Bakan Bolat, yaptığı görüşmede Türkiye ve Avrupa Birliği arasındaki Gümrük Birliği’nin güncellenmesi konusunu da değerlendirerek, iş çevreleri arasındaki diyaloğu güçlendirecek ve karşılıklı yatırımları artıracak adımlar konusunda yakın çalışmalar gerçekleştirmeye karar verdiklerini kaydetti.

 Ticaret Bakanı Bolat resmen açıkladı! Suudi Arabistan’la ticarette iş birliği!

Bunun yanı sıra, Bolat, zirvenin 2’nci gününde ise Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Thani bin Ahmed Al Zeyoudi ile bir görüşme gerçekleştirdi. Bolat yapılan görüşme ile ilgili olarak, “Türkiye - BAE arasındaki ikili ticareti ve yatırımları artırma noktasındaki çalışmalarımıza karşılıklı olarak hız vereceğiz” diye konuştu.

ABD Ticaret Temsilcisi Katherine Tai ile de bir görüşme yapan Bakan Bolat, “ABD firmalarının Türkiye’deki yatırımlarının artırılması ve global tedarik zincirinde Türkiye’nin daha güçlü bir şekilde yer alması için beraber çalışacağız” şeklinde konuştu.

Okullar açılırken anne babalara müjde geldi! Başvuran kazançlı çıkacak! Son başvuru tarihi 31 Ağustos!

Mehmet Şimşek’ten ‘hatalı KDV’ açıklaması! 87 milyon lira ceza çıktı!

A101’de karton kapak defter 7,90 TL’ye, beslenmeli ilkokul çantası 199 TL’ye, düdüklü tencere seti 799 TL’ye düştü!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön