28 / 04 / 2024

Bakan Bolat resmen açıkladı! Geçici kapatma cezası geliyor!

Bakan Bolat resmen açıkladı! Geçici kapatma cezası geliyor!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, denetimler hususunda Bakanlık olarak çalışmalar yaptıklarını ve cezaların ciddi manada artırılacağını ifade etti. Aynı zamanda, geçici kapatma cezasının da önerileceğini söyledi.



Ticaret Bakanı Ömer Bolat, denetimler hususunda Bakanlık olarak çalışmalar yaptıklarını aktararak "Cezalar ciddi manada artırılacak. Hatta geçici kapatma cezası talep edeceğiz. Tabii bunu TBMM takdir edecek” diye konuştu.

Bolat, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarının 2024 yılı bütçe görüşmelerinden sonra milletvekillerinin sorularına cevap verdi.

Dahilde işleme rejimine ilişkin bir soru üzerine Bolat, Türkiye'nin Anavatan Partisi döneminde dışa açık büyüme modeliyle gelişme yöntemini benimsediğini ifade etti.

Zaman içerisinde ham maddeyle daha fazla katma değer sağlayamayan ihracatçıların kapasitelerini karşılamak amacıyla yurt dışından ham madde getirip işleyerek ihraç etme yöntemine gittiğini kaydeden Bolat, "Buna dahilde işleme rejimi adı veriliyor. Şu anda son 10 senede toplam ihracatımızın içinde dahilde işleme rejiminin payı yüzde 42,6 civarında. Toplam ithalatımızın içinde dahilde işleme rejiminin payı yüzde 13,5 civarında” dedi.

Bakan Bolat resmen açıkladı! Geçici kapatma cezası geliyor!

AKUT SORUNU YOK

Taşımacılığa ilişkin 10 aylık dönemde kota konusunda akut bir probleminin çıkmadığını vurgulayan Bakan Bolat, yalnızca Macaristan ile ilgili bir durumun söz konusu olduğunu ve bununa yönelik olarak ek transit ile ikili kota konusunda anlaştıklarını açıkladı.

Bolat, bu tür durumların ilgili ülkelerle gerçekleşecek ikili görüşmelerle aşılacağını, Avrupa Birliği'nin (AB) genel bir konusu olmadığına vurgu yaparak AB'nin söz konusu kotaların artması konusunda ülkelere öneride bulunacağını paylaştı.

Bakan Bolat resmen açıkladı! Geçici kapatma cezası geliyor!

"CEZA OLMAZSA DENETİM YAPMANIN BİR ANLAMI YOK"

İç ticarete yönelik konulara da değinen Bolat, "Fiyatların, emir komuta ile veya her işletmenin, esnafın, şirketin başına birer komando ya da özel harekat dikerek belirlenmesi imkânsız” şeklinde konuştu.

Bolat, denetimlerde uygulanan cezaların caydırıcı nitelikte olmasının önemine anlatarak, "Ceza olmazsa denetim yapmanın bir anlamı kalmıyor. 2022’de cezalar bu zamanlar bütçe sırasında artırılmıştı. Bu hususta Ticaret Bakanlığı olarak çalışmalarımız olacak. Cezalar ciddi anlamda artırılacak. Hatta geçici kapatma cezası talep edeceğiz. Tabii bunu TBMM takdir edecek” değerlendirmelerinde bulundu.

Kentsel dönüşüme yönelik düzenlemelerin olduğu teklif TBMM Genel Kurulu’nda!

İntek Yapı’dan Cumhuriyetin 100’üncü yılına yakışır dev kentsel dönüşüm projesi!

Konut ve araç satışında yeni dönem resmen başladı! 100 bin TL'ye kadar ceza kesilecek!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön