27 / 04 / 2024

İkinci el araç almak isteyenlere müjde! Fiyatlar yüzde 10-15 düştü! Bakan Bolat resmen açıkladı!

İkinci el araç almak isteyenlere müjde! Fiyatlar yüzde 10-15 düştü! Bakan Bolat resmen açıkladı!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "İkinci el fiyatlarında araçta yüzde 10-15 düşüşler var. Sıfırda artık stoklar ortaya çıkartılmak zorunda kalındı. ‘Araç yok' kelimesi gündemden büyük oranda düştü. Sıfır otomotivde de kolay kolay zam yapılamayan bir sürece girdik" şeklinde konuştu.



Ticaret Bakanı Ömer Bolat,  Ankara  Ticaret Odası (ATO) 29'uncu dönem Olağan Meclis Toplantısı’nda konuştu. Bakan Bolat, mal ihracatının yanında ayrıca, hizmet ihracatının da önemli olduğunu söyleyerek, "Ankara bu noktada da önde. Sağlık turizminde ülkemizin en iyi illerinin başında geliyor. Diğer alanlarda da Ankara'mız büyük atılım yaptı. Savunma sanayiinde Türkiye’nin kalesi mertebesinde Ankara. Önceden yalnızca memur şehri olarak bilinen Ankara, artık hizmet ticareti, bununla beraber imalat sanayii, makine sanayii sektörlerinde de büyük bir aşama sağladı. Bu da ülkemizin 20 senede geçirdiği büyük dönüşüme Ankara’nın çok iyi bir şekilde entegre olduğunu ve bu fırsatlardan istifade ettiğini göstermektedir" ifadelerini kullandı.

İkinci el araç almak isteyenlere müjde! Fiyatlar yüzde 10-15 düştü! Bakan Bolat resmen açıkladı!

'SEKTÖRDEKİ ÇÜRÜK ELMALARI AYIKLAMA GAYRETİNDEYİZ'

Bakan Bolat, fahiş fiyat uygulamaları karşısında da hükümet olarak çaba içerisinde olduklarını söyleyerek, "Burada fahiş fiyat uygulaması ve haksız ticaret uygulamalarına karşı gereği neyse onu yapıyoruz. Otomotiv piyasasında haziranda göreve gelmemizin ardından aldığımız önlemler ile çip krizi ile başlayan süreçlerdeki sorunlar çok büyük oranda sona erdi. ATO’daki arkadaşlarımızdan da bu kapsamda büyük destek gördük. Diğer alanlarda da ve emlak piyasasında da sizlerle iş birliği yapıyoruz. Sektördeki çürük elmaları ayıklamaya çalışıyoruz. Bu noktada yasaların, yönetmeliklerin bize verdiği yetkileri en hızlı ve titiz bir şekilde kullanıyoruz. Ayrıca, bundan çekinmeyeceğiz. Hedefimiz ticaret düzgün ve dürüst biçimde yapılsın. Alıcının da tüketicinin de satıcının da kazanç sağlayacağı makul fiyatlarda ve istikrarlı biçimde iç piyasa ortamını sağlamak amacımız" diye konuştu.

İkinci el araç almak isteyenlere müjde! Fiyatlar yüzde 10-15 düştü! Bakan Bolat resmen açıkladı!

'ZAM YAPILMAYAN SÜRECİ YAŞIYORUZ'

Bakan Bolat, ikinci el otomotiv piyasasına yönelik, "İnternetin gelişmesi ile beraber ilan sitelerinin yaygınlaşması bazı fırsatçıların bu ilan sitelerinde fiyat şişirme manipülasyonları ne yazık ki pek çok sektörde can yakıyor. Bu ilanlara yönelik yönetmelikler çıkardık. Sahte ilanlara yönelik ağır cezai müeyyideleri uygulayacağımız yönetmelik değişiklikleri gerçekleştirdik. Bunların neticesini görmeye başladık. Otomotiv piyasasında ikinci elde piyasa fiyatlarında yüzde 10-15 oranında düşüşler var. Sıfırda artık stoklar ortaya çıkartılmak zorunda kalındı. 'Araç yok' kelimesi artık gündemden büyük oranda çıktı. Sıfır otomotivde kolay kolay zam yapılamayan bir sürece girdik” dedi.

Altında yeni yılın rotası belli oldu! Yeni rekorlar gelecek! Uzmanlar altının yeni rotasını peş peşe açıkladı!

Kırmızı ette fiyatlar yeniden yükseliyor! Bir haftada 15 TL zam geldi!

Vergisiz telefonun detayları peş peşe açıklandı! İşte 9 bin 500 TL’nin altındaki telefonlar...

Geri Dön