30 / 04 / 2024

Beko, Çeçenistan'da ilk mağazasını açtı

Beko, Çeçenistan'da ilk mağazasını açtı

Arçelik'in uluslararası markası Beko, Çeçenistan'ın başkenti Grozni'de ilk mağazasını açarak, bayilik sistemini yeni bir pazara daha taşıdı



Koç Topluluğu şirketlerinden Arçelik'in uluslararası markası Beko, Kremlin'in Çeçenistan'da 10 yıllık olağanüstü hal (OHAL) uygulamasını Nisan ayında kaldırmasından sonra bu ülkede mağaza açan ilk uluslararası marka oldu. Arçelik'ten yapılan açıklamada, dünyayı etkisi altında alan ekonomik krize rağmen Beko'nun yeni pazarlarda büyümeye devam ettiği bildirildi. Açıklamada, olağanüstü hal uygulamasının kaldırılmasından sonra Rusya'nın Çeçenistan bölgesinin başkenti Grozni'de ilk uluslararası mağazayı hizmete açan Beko'nun, Türkiye'deki bayilik sistemini de bu yeni pazara taşıdığı vurgulandı.

GROZNİ KAFKASYA ÜSSÜ
Buzdolabından, fırına, bulaşık makinesinden, çamaşır makinesine geniş beyaz eşya ürün gamının satışa sunulduğu 340 metrekarelik mağaza aynı zamanda Kafkas bölgesinde tek markanın satıldığı, servis, montaj ve satış sonrası hizmetlerin verildiği ilk mağaza olma özelliğini taşıyor. Arçelik'in Rusya'daki şirketi Beko LLC'nin Genel Müdürü Oğuzkan Şatıroğlu, Beko'nun kriz döneminde yeni pazarlarda büyüme stratejisi doğrultusunda gerçekleştirdiği yatırımın açılışında yaptığı konuşmada, Grozni'nin bütün Kafkas bölgesini kapsayan önemli bir ticaret merkezi haline geleceğine inandıklarını vurguladı. Bu gelişime katkıda bulunmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Şatıroğlu, bayilik modelini önümüzdeki dönemde yeni coğrafyalarda ve özellikle Kafkas bölgesinde yaygınlaştırmayı planladıklarını bildirdi. Şatıroğlu, "Kaliteli ürün ve hizmetlerimizle bu pazarda da en iyiyi sunmayı hedefliyoruz"

Çeçenler mağazada kuyruk oluşturdu
BEKO mağazasının açılışına Çeçenistan Cumhuriyeti Dış iliskiler, Ulusal Politika ve Basın Yayın Bakan Yardımcısı Zelimhan Musaev, Çeçenistan Kültür Bakanlığı Sosyokültürel Daire Başkanı Lilia Yandieva, Çeçenistan Finans Bakanlığı Bakan Yardımcısı Ilyas Edelgeriev ve Elmus Firması Genel Müdürü Abdullah Arsanov başta olmak üzere birçok davetli katıldı. Sadece Beko ürünlerinin satıldığı mağazaya yerel halk büyük ilgi gösterdi. Ürünleri dikkatle inceleyen tüketiciler, kasalarda uzun kuyruklar oluşturdu.

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Beko Çeçenya'da mağaza açan ilk marka oldu

Koç Topluluğu'na bağlı olarak elektronik ve beyazeşya üreten Arçelik A.Ş.'nin uluslararası markası Beko, dünyayı etkisi altında alan ekonomik krize rağmen yeni pazarlarda büyümeye devam ediyor. Olağanüstü hal uygulamasının kaldırılmasından sonra Rusya'nın Çeçenya bölgesinin başkenti Grozni'de ilk uluslararası mağazayı hizmete açan Beko, Türkiye'de yıllardır başarıyla uyguladığı bayilik sistemini de bu yeni pazara taşıdı.

Krize rağmen yatırıma devam
Buzdolabından, fırına, bulaşık makinesinden, çamaşır makinesine, zengin beyaz eşya ürün gamının tamamının satışa sunulduğu 340 metrekarelik mağaza, aynı zamanda Kafkas bölgesinde tek markanın satıldığı, servis, montaj ve satış sonrası hizmetlerin verildiği ilk mağaza olma özelliğini taşıyor. Arçelik A.Ş.'nin Rusya'daki şirketi Beko LLC'nin Genel Müdürü Oğuzkan Şatıroğlu, krize rağmen yatırımlarını kesmeyen ve büyümeye devam eden Beko'nun yeni pazarlara açılacağını söyledi.

Grozni önem kazanacak
Oğuzkan Şatıroğlu sözlerine şöyle devam etti:
"Önümüzdeki dönemde Grozni'nin bütün Kafkas bölgesini kapsayan önemli bir ticaret merkezi haline geleceğine inanıyoruz. Koç Topluluğu olarak bu gelişime katkıda bulunmaktan mutluluk duyuyoruz. Türkiye'de yıllardır başarıyla uygulamakta olduğumuz ve yurtdışına ihraç ettiğimiz emsalsiz bayilik modelimizi önümüzdeki dönemde, yeni coğrafyalarda ve özellikle Kafkas bölgesinde yaygınlaştımayı planlıyoruz. Kaliteli ürün ve hizmetlerimizle bu pazarda da tüketicilerimize en iyiyi sunmayı hedefliyoruz." (Radikal)

Çeçenistan'da Beko kuyruğu

Koç Topluluğu şirketlerinden Arçelik'in uluslararası markası Beko, olağanüstü hal uygulamasının kalkmasından sonra Çeçenistan'da mağaza açan ilk uluslararası marka oldu. Arçelik'ten yapılan açıklamada, dünyayı etkisi altında alan ekonomik krize rağmen Beko'nun yeni pazarlarda büyümeye devam ettiği kaydedildi. Açıklamada, 340 metrekarelik mağazanın, aynı zamanda Kafkas bölgesinde tek markanın satıldığı ilk mağaza olma özelliğini taşıdığı belirtildi. Sadece Beko ürünlerinin satıldığı mağazaya yerel halk büyük ilgi gösterdi; Çeçenler kasalarda uzun kuyruk oluşturdu. (Takvim)


Geri Dön