29 / 04 / 2024

Belçika'da Türk Köyü oluşturuluyor

Belçika'da Türk Köyü oluşturuluyor

Belçika'nın tarihi kendinde Türk köyü oluşturulurken fuardaki standımız, on binlerce kişi tarafından ziyaret edildi



Belçika'da 64. kez düzenlenen Uluslararası Accenta Fuarı'nın ilk "onur konuğu" kenti İzmir'in standı, Belçika'ya gelen yabancı turistlerin de ilgi odağı oldu. Büyükşehir Belediyesi'nin organizasyonuyla fuara katılan İzmir, Belçika'daki Türklerin d büyük desteğiyle önemli etkinliklere imza attı.
12-20 Eylül tarihleri arasında düzenlenen fuarın ziyaretçilerine İzmir'in tarihi, kültürü ve mutfağı tanıtıldı.  İzmir  Büyükşehir Belediyesi Armoni Orkestrası ile Ege Üniversitesi halkoyunları ekibinin konser ve gösterileri, Belçikalıların olduğu kadar, bu ülkeye gelen turistlerin de büyük ilgisini çekti. Belçika'da yaşayan göçmenlere siyasal ve sosyal haklarının verilmesi, eğitim, konut ve iş bulma konularında eşit imkanların sağlanması çalışmaları yapan Çağdaş Dernekler Federasyonu ile Kinepolis Group'un ortaklaşa düzenlediği Türk Filmleri Festivali, Accenta Fuarı ile aynı tarihlerde düzenlenen "Uluslararası Flanders Festivali" kapsamında en önemli etkinliklerden birisi olarak gösterildi.

İŞBİRLİĞİ ANLAŞMASI
Fuar ve festival çerçevesinde Gent'te bir Türk köyü oluşturulurken, Dokuz Eylül Üniversitesi ile Arteveldehogeschool arasında bir işbirliği anlaşması imzalanacak. Yarın, Gent ve İzmir limanları arasında işbirliğinin artırılması konulu seminer düzenlenecek. Fuar süresince yapılacak toplantılarda, iki ülke arasındaki turistik hareketliliğin geliştirilmesi başta olmak üzere, olası yatırım programlarını belirlemek ve işbirliğini artırmak konuları üzerinde yoğunlaşılacak.
15 binden fazla Türk vatandaşının yaşadığı Gent şehrindeki fuarda yer alan standımızda, Valilik, Büyükşehir Belediyesi, İZFAŞ, İzmir Ticaret Odası, İzmir Ticaret Borsası, İzmir Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği, Kalkınma Ajansı ve ESBAŞ, kentin tanıtımına katkı koydu. Standın en çok ilgi çeken köşesi, Ege mutfağından örneklerin sunulduğu bölüm oldu. İzmirli restoran işletmecisi Mehmet Önen'in yönetimindeki stant, günün her saatinde Türk mutfağını denemek isteyenlerle dolup taştı.
360 metrekarelik İzmir standında, turizmden sanayiye kentin lokomotifleri ön plana çıkarılırken, İzmir'in önde gelen oda ve birlikleri de örnek bir güç birliği sergiledi. İzmir'in tanıtıldığı İngilizce ve Flamanca broşürler, afişler, özellikle Türkiye seyahatini düşünen Avrupalı turistlerin büyük ilgisini çekti.
Yeni Asır


Geri Dön