28 / 04 / 2024

Belediye, o ildeki bir bina ile arsasını 8 taksitle satıyor! KDV'den ve emlak vergisinden muaf gayrimenkul!

Belediye, o ildeki bir bina ile arsasını 8 taksitle satıyor! KDV'den ve emlak vergisinden muaf gayrimenkul!

Giresun Bulancak Milli Emlak, Giresun ili, Bulancak ilçesi, Bayındır Mahallesinde yer alan bir adet bina ile arsasını 8 taksitle satıyor. Peki Giresun Bulancak'taki gayrimenkulün fiyatı ne kadar? İhalesi ne zaman?



Giresun Bulancak Milli Emlak Şefliği tarafından, Giresun ili, Bulancak ilçesi, Bayındır Mahallesinde yer alan bir adet kargir bina ile arsası satışa sunuldu. 

Giresun'un Bulancak ilçesinde yer alan gayrimenkul için satış ihalesi açık teklif usulü ile 7 Aralık 2023 tarihinde saat 10:00'da gerçekleştirilecek. 

Belediye, o ildeki bir bina ile arsasını 8 taksitle satıyor! KDV den ve emlak vergisinden muaf gayrimenkul!

Bulancak Milli Emlak tarafından satışa sunulan gayrimenkulün eski sağlık ocağı olduğu ve şu an boş durumda olduğu belirtildi. 

Gayrimenkulün yüz ölçümü 554,23 metrekare olarak açıklandı. 

Giresun Bulancak'ta yer alan bina ve arsası için 61 bin 800 TL geçici teminat bedeli, 618 bin TL de muhammen bedel belirlendi. 

KDV'den ve 5 sene süreyle emlak vergisinden muaf tutulan gayrimenkul için peşin ödemelerde yüzde 20 indirim uygulanıyor. Bunun yanı sıra 24 ay içinde 8 eşit taksitle ödeme seçeneği de sunuluyor. 

Belediye, o ildeki bir bina ile arsasını 8 taksitle satıyor! KDV den ve emlak vergisinden muaf gayrimenkul!

İlan metni:

BULANCAK KAYMAKAMLIĞI

İLÇE MİLLİ EMLAK ŞEFLİĞİ’NDEN TAŞINMAZ SATIŞI İLANI

SATIŞ İHALESİ YAPILACAK TAŞINMAZ:
İli : Giresun   İlçesi: Bulancak

Sıra No
Taşınmaz No

Mahallesi/Köyü
Mevkiiİmar DurumuCinsiAdaParselYüz
Ölçümü
 (m2)

Fiili Durumu
 
Tahmin Edilen
Bedel (TL)
Geçici Teminat Miktarı (TL)İhale Tarihiİhale Saati
1

***********


Bayındır

Orta Mahalle Köyiçi
İmarsızKargir Bina Ve Arsası (Eski Sağlık Ocağı Ve Arsası)1864554,23m2Atıl durumda olup, boş olarak durmaktadır.618.000,0061.800,0007.12.202310.00

01-Yukarıda nitelikleri belirtilen taşınmazların satış ihalesi 2886 sayılı Devlet İhale Kanunun 45. Maddesine göre ”Açık Teklif Usulü” ile satış ve kiralama ihaleleri hizalarında gösterilen  gün ve saatte  Bulancak Hükümet Konağı 2. Katında bulunan Bulancak Milli Emlak Servis Şefliği odasında teşekkül edecek Komisyonca ayrı ayrı yapılacaktır.
02-İhaleye katılacak isteklilerin;
a) Yatıracakları teminatlara ilişkin belgeleri[tedavüldeki Türk parası, mevduat veya katılım bankalarının verecekleri süresiz teminat mektupları (teminat mektubunun geçici, süresiz, limit içi olması ve teyit yazısının da ibrazı gerekir.), Hazine Müsteşarlığı’nca ihraç edilen Devlet İç Borçlanma Senetleri veya bu senetler yerine düzenlenen belgeler (Nominal bedele faiz dahil edilerek ihraç edilmiş ise, bu işlemlerde ana paraya tekabül eden satış değerleri esas alınır.), taşınmaz satış ihalesinde dışarıda yerleşik kişiler ile geçimini yurt dışında temin eden Türk vatandaşlarından, teminat olarak Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankasınca belirlenen konvertibi döviz]
b)Gerçek kişilerin; yasal yerleşim yeri sahibi olmaları, tebligat için Türkiye’de adres göstermeleri, T.C. Kimlik Numaralarını bildirmeleri, aslını ibraz etmek suretiyle nüfus cüzdanı fotokopisini veya onaylı nüfus kayıt örneğini,
c)Tüzel kişilik adına ihaleye iştirak edeceklerin ise (b) bendindeki belgelere ilave olarak, Tüzel Kişiliğin Vergi Kimlik Numarasını, Tüzel Kişiliğin İdare Merkezi’nin bulunduğu yer Mahkemesi’nden veya sicilinin kayıtlı bulunduğu Ticaret veya Sanayi Odası’ndan yahut benzeri mesleki kuruluştan 2023 yılı içinde alınmış Sicil Kayıt Belgesi’yle Tüzel Kişiliği temsile tam yetkili olduklarını gösterir Noter tasdikli Yetki Belgesi ve İmza Sirkülerinin aslını veya Noter tasdikli örneğini,
d) Kamu Tüzel Kişisi adına ihaleye iştirak edeceklerin (a) bendindeki belgeye ilave olarak Kamu Tüzel Kişisi için Türkiye’de adres göstermeleri, Tüzel Kişilik adına katılabileceklerini veya teklifte bulunabileceklerini gösterir Yetki Belgesini,
e) Vekâleten ihaleye katılacakların Noter tasdikli vekâletlerini ve (b) bendinde gerçek kişilerden istenen tüm belgeleri,
f) İhalelere Ortaklık şeklinde iştirak edilmesi halinde, Noter tasdikli Ortaklık Girişim Belgesi ve her ortak için ilgisine göre (b), (c) veya (d) bendinde istenen tüm belgeleri ihale başlama saatine kadar Komisyon Başkanlığına teslim etmeleri zorunludur.
03-Mevduat veya Katılım Bankaları’nca verilen teminat mektupları dışındaki teminatların, istekliler tarafından ilgili Muhasebe Birimine yatırılması zorunlu olup, bunlar İhale Komisyonlarınca teslim alınamaz.
04-İhale ile ilgili şartname mesaii saatleri içinde Bulancak Milli Emlak Servis Şefliğinde görülebilir.
05-4706 sayılı kanun gereğince Hazine tarafından yapılan taşınmaz satış işlemleri ve bu işlemler sırasında düzenlenen belgeler vergi, resim ve harçtan (K.D.V. Karar Pulu ve Tapu Harcı) müstesnadır. Satışı yapılan taşınmaz, satış tarihini takip eden yıldan itibaren 5 yıl süre ile Emlak Vergisine tabii değildir.

06- Taşınmazın satış bedeli peşin ödeneceği gibi talep etmesi halinde, Belediye ve mücavir alan sınırları içinde 5.000.00TL, dışında 1.000.00TL'nin üzerinde olması halinde 4706 sayılı Kanunun 5 inci maddesine göre kanuni faiz ile birlikte (24) ay, (8) eşit taksitle ödenebilir
07- Faks ve elektronik posta ile yapılacak müracatlar kabul edilmez. İstekliler ilanda belirtilen ihale saatine kadar komisyon başkanlığına ulaşmış olmak şartıyla yukarıda belirtilen maddelerle birlikte, imzalı, şartname ve ekleri tamamen okunup kabul edildiğini, teklif edilen fiyatın rakam ve yazıyla birbirine uygun olarak teklif mektuplarını da içerir tekliflerini iadeli taahhütlü olarak yukarıda belirtilen ihalenin yapılacağı adrese gönderebilirler. Ancak teklif sahibi komisyonda hazır bulunmadığı takdirde posta ile gönderilen teklif son ve kesin teklif olarak kabul edilecektir. Posta ile yapılan müracaatlarda ihale saatinden sonra gelen teklifler ile usulüne uygun olmayan veya üzerinde kazıntı, silinti veya düzeltme bulunan teklifler kabul edilmez.
08- Haklarında ihaleden yasaklama kararı bulunan gerçek ve tüzel kişiler (kendi adına veya temsilen) ihalelere katılamayacaklardır.Bu kişiler adına ihale yapılmış olsa bile ihale iptal edilecektir.
09-Taşınmazların işgal durumları Satış ve Kiralama Şartnamesinde açıklanmış olup, işgalli taşınmazlar için Hazineden herhangi bir hak ve tazminat talebinde bulunulmayacaktır. Taşınmazın imar durumu, yapılanma şartları vb. hususların istekli tarafından ilgili belediyesinden araştırıldığı ve bilindiği kabul edilecek olup taşınmazın imar durumu, yapılanma şartları vb. hususlara ilişkin Hazine, hiç bir sorumluluk yüklenemez.
10-Bakanlığımızın 25/05/2021 tarihli ve 970974 sayılı yazısı uyarınca  Satış bedeli üzerinden Döner Sermaye işlem bedeli alınacaktır. (5 Milyon TL ye kadar olan kısmı için %1 (yüzde bir), 5 Milyon TL den 10 Milyon TL ye kadar olan kısmı için % 0.5 (binde beş), 10 Milyon TL yi aşan kısmı için % 0.25 (on binde yirmi beş) oranlarında işlem bedeli tahsil edilir.
11-Taşınmazların satış bedelinin peşin ödenmesi halinde satış bedeline yüzde yirmi indirim uygulanır.
12- Komisyon gerekçesini kararda belirtmek suretiyle ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir. Komisyonun ihaleyi yapmama kararı kesindir. Bilgi için irtibat telefonu (0454) 3182059


İLAN OLUNUR

Yüksek ev fiyatları ve kredi faizleri, Y ve Z kuşağının da stresini artırıyor!

Kahramanmaraş'ta 40 yıllık tapu sorunu çözüldü! Hak sahipleri tapularına kavuştu!

Yapı kayıt belgesi nedir, ne işe yarar?


Geri Dön